TRAGÈDIA A L'ÀSIA CENTRAL

Moren 52 persones a l'incendiar-se un autobús al Kazakhstan

Una porta estava bloquejada, cosa que va impedir la fugida dels passatgers morts, tots ells treballadors de l'Uzbekistan

bus

bus
kazajistan

/

1
Es llegeix en minuts
Marc Marginedas

Un total de 52 persones, tots treballadors de l'Uzbekistan que es dirigien a Rússia, han perdut la vida aquest dijous a l'incendiar-se l'autobús en què viatjaven en una carretera de la regió d'Aktobe, al nord-oest del Kazakhstan.

Només cinc individus que viatjaven a bord, incloent-hi els dos conductors, han aconseguit salvar la vida, segons ha informat el portal de notícies Meduza. El vehicle cobria la ruta entre Shymkent, al sud del Kazakhstan, a prop de la frontera uzbeka, amb la localitat russa de Kazan.

Segons les primeres investigacions, un curtcircuit ha originat el foc. El bloqueig de la porta lateral ha impedit que la majoria dels passatgers es poguessin escapar, i han quedat atrapats a dins del vehicle mentre les flames es propagaven.

Les autoritats de l'Uzbekistan han enviat al lloc dels fets personal de la seva ambaixada local, i han desplaçat al Kazakhstan un avió amb metges i equips de rescat a bord.  

Foc aparatós

El foc ha sigut molt aparatós perquè a dins del vehicle hi havia una gran quantitat de combustible emmagatzemat, per evitar repostar durant el camí.

L'autobús és un mitjà molt utilitzat per al transport regional a l'exespai soviètic, però també és el més perillós pel mal estat de les carreteres i la infraestructura, i per la falta de garanties de les companyies. 

Notícies relacionades

A l'octubre, un altre autobús operat per una companyia del Kazakhstan amb una cinquantena de persones a bord va quedar atrapat a les vies d'un pas a nivell i va ser atropellat per un tren. Van morir 17 persones.

Les exrepúbliques soviètiques de l'Àsia Central són una font de mà d'obra barata per al sector de la construcció a Rússia, que està vivint un boom gràcies a les obres que genera la Copa del Món de futbol, que s'ha de celebrar a l'estiu en 11 ciutats russes.