RACISME AL PAÍS TRANSALPÍ

Polèmica a Itàlia després que un polític hagi defensat la "raça blanca"

Attilio Fontana, candidat de la xenòfoba Lliga Nord a la presidència de la Llombardia, va afirmar que "no podem acceptar tots" els immigrants a risc de desaparèixer "com a realitat ètnica"

mbenach41612343 file in this thursday jan 11 2018 file photo attilio f180116181258 / Luca Bruno

mbenach41612343 file   in this thursday  jan  11  2018 file photo  attilio f180116181258
mbenach40640024 mil02  milan  italy   22 10 2017   federal secretary of ital171022221704

/

2
Es llegeix en minuts
Irene Savio
Irene Savio

Periodista

ver +

El candidat a la presidència de la regió de la Llombardia (nord) del centredreta, Attilio Fontana, ha afirmat que cal defensar "la raça blanca" davant del que considera la invasió dels immigrants, unes paraules que han provocat aquest dilluns la polèmica al país.

Fontana es presenta com a candidat de la coalició formada pels partits de dretes Força Itàlia, la xenòfoba Lliga Nord i l'ultraconservador Fratelli d'Italia a les eleccions regionals que celebrarà la regió de la Llombardia el 4 de març, el mateix dia en què el país està cridat a les urnes en els comicis generals.

"No podem acceptar tots" els immigrants i refugiats, "perquè si els acceptéssim tots significaria que ja no existiríem nosaltres com a realitat social, com a realitat ètnica. Ells són molts més que nosaltres, estan més determinats a ocupar el nostre territori", va dir Fontana diumenge en una entrevista a Radio Padania.

Afirmacions demagògiques

El candidat pel centredreta va considerar demagògiques les afirmacions dels que defensen l'acollida de totes les persones que fugen dels seus països a la recerca d'un futur millor i va dir que davant aquesta forma de pensar cal "rebel·lar-se".

"Davant aquestes afirmacions ens hem de rebel·lar, no les podem acceptar: aquí no es tracta d'una qüestió de ser xenòfobs o racistes, és un tema de ser lògics, raonables. No podem (acollir-los), perquè tots no hi cabem", va subratllar.

"Hem de triar: decidir si la nostra ètnia, la nostra raça blanca, la nostra societat ha de seguir existint o si la nostra societat ha de ser eliminada: és una elecció", va afegir. Segons la seva opinió, seran els italians els que decidiran si volen "autoeliminar-se" o no amb la seva papereta.

Al davant en els sondejos

A les eleccions de la Llombardia s'hi presenten Fontana com a candidat del centredreta, Giorgio Gori pel centreesquerra i Dario Violi pel Moviment Cinc Estrelles.

Segons els sondejos més recents, Fontana obtindria el 42% dels sufragis, mentre que Gori n'aconseguiria el 36%, i Violi, el 18%.

Després de les paraules de Fontana, el candidat del centreesquerra Gori ha rebutjat "els histerismes" i ha dit que "davant qui parla de raça blanca" hi ha una alternativa, que és el seu programa i que inclou "formació, feina, creixement, Europa", en un missatge publicat a la xarxa social Facebook.

Suport de Salvini

Per contra, el líder de la xenòfoba Lliga Nord, Matteo Salvini, ha recolzat les afirmacions de Fontana i ha assegurat que el món està "amenaçat".

Notícies relacionades

"Estem amenaçats, hi ha en risc la nostra cultura, societat, tradicions, manera de viure. Hi ha en curs una invasió", ha opinat en declaracions als mitjans, abans d'afegir que "hi ha un perill molt real: segles d'història que corren el risc de desaparèixer".

El primer ministre italià en funcions, Paolo Gentiloni, ja va advertir divendres contra aquells que diuen que volen "tancar el país davant la immigració" i va assenyalar que l'únic que fan és "vendre fum".