RETINGUDES A NIGÈRIA

Les nenes ostatges de Boko Haram diuen en un vídeo que no volen tornar a casa

A les imatges hi apareixen 14 de les noies que encara segueixen sota el control de l'organització terrorista després de ser segrestades amb 260 noies més el 2014 en una escola de Chibok, a Nigèria

afp wp2ip

afp wp2ip / HANDOUT (AFP)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El grup terrorista nigerià Boko Haram ha publicat un vídeo en què mostra 14 de les més de 270 nenes que van ser segrestades l'abril del 2014 al poble de Chibok, al nord de Nigèria.

En la gravació, que té una durada de 21 minuts, les nenes asseguren que no volen tornar a casa. "Som les nenes de Chibok. Per la gràcia d'Al·là, no tornarem mai més", diu una de les noies. Una altra es dirigeix als seus pares i els demana que es penedeixin si no volen acabar a "les flames de l'infern".

Un dels líders de l'organització, Abu-Bakr Shekau, també apareix a les imatges. Les noies l'anomenen "el nostre pare" i li donen les gràcies per haver-les "casat" i permetre'ls viure "en el confort". Tres de les noies sostenen nadons mentre parlen.

Un centenar de noies segueixen en mans dels terroristes

Notícies relacionades

El mes de maig passat, Boko Haram va alliberar 82 de la noies segrestades a canvi d'una suma econòmica i de la llibertat d'alguns dels membres de l'organització que estaven empresonats.

De les 270 noies que van ser segrestades el 2014 quan eren a l'escola, aproximadament unes 100 segueixen en mans dels terroristes. Des del 2009, any en què el grup insurgent va intentar proclamar un califat islàmic, més de 20.000 persones han mort i dos milions de nigerians s'han vist obligats a abandonar casa seva