EXSOLDAT

Chelsea Manning es presentarà a les eleccions al Senat dels EUA

La transsexual condemnada per filtrar documents del Govern competirà amb el demòcrata Cardin a Maryland

38493815 59-1

38493815 59-1

1
Es llegeix en minuts

Chelsea Manning, l'exsoldat transsexual que va ser condemnada per filtrar documents confidencials del Govern dels EUA a WikiLeaks, ha formalitzat la sol·licitud per presentar-se com a candidata al Senat per Maryland, d'acord amb els arxius de les eleccions federals.

Manning desafiaria així el demòcrata Ben Cardin, en el càrrec de senador durant dos mandats, que es presentarà a la reelecció al novembre i que és considerat el gran favorit per continuar en el càrrec. Cardin, el demòcrata de més rang al Comitè de Relacions Exteriors del Senat, té una extensa base de recaptació en el seu estat i no és particularment vulnerable.

Indult d'Obama

Notícies relacionades

No obstant, segons els analistes, un candidat extern amb reconeixement de nom nacional, com Manning, podria aprofitar una xarxa de donants interessats a elevar una agenda progressista. Manning, de 30 anys, que abans era conegut com a Bradley Manning, va ser declarada culpable el 2013 de la filtració de documents classificats més gran en la història dels EUA i sentenciada a 35 anys de presó.

L'any passat, el llavors president Barack Obama va commutar la condemna de Manning pel temps complert i va ser alliberada de la presó militar de Kansas on pagava la seva pena.