ERROR EN LES COMUNICACIONS

Els ciutadans de Hawaii reben al seu mòbil una falsa alerta d'atac amb un míssil

Les autoritats s'han afanyat a desmentir l'assalt balístic encara que es produeix en plena escalada bèl·lica entreels EUA i Corea del Nord

cmontanyes41588402 alarma180113200038

cmontanyes41588402 alarma180113200038

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

"Míssil que arriba a Hawaii. Busquin refugi immediatament. Això no és un simulacre". Aquest és el missatge que han rebut els ciutadans de Hawaii als seus telèfons mòbils aquest dissabte i, malgrat que els serveis d'emergència, congressistes i mitjans de comunicació s'han afanyat a desmentir que es tractés d'una informació certa, l'escalada de tensió existent entre els EUA i Corea del Nord ha provocat que durant uns minuts es generés un enrenou considerable a les xarxes socials.

Les fonts oficials han trigat 38 minuts a negar la informació i assegurar que es tractava d'una falsa alarma.

El senador demòcrata per Hawaii Tulsi Gabbard va assegurar ràpidament a través del seu compte de Twitter que no hi havia "cap míssil arribant a Hawaii" i va assegurar que havia confirmat aquesta informació amb el Govern d'aquest estat de l'Oceà Pacífic. El mateix va fer l'Agència de Gestió d'Emergències (EMA) també va confirmar a Twitter que no hi havia amenaça:

Notícies relacionades

El portaveu del Comando del Pacífic dels Estats Units, el comandant David Benham, va dir en un comunicat que no s'ha detectat "cap amenaça de míssils balístics a Hawaii", i que el missatge "s'havia enviat per error". "L'estat de Hawaii enviarà un missatge de correcció el més aviat possible", va afegir.

La falsa alarma es produeix enmig de les tensions entre els EUA i Corea del Nord després de les contínues proves de míssils balístics i el desenvolupament del programa nuclear que està portant a terme Pyongyang.