segons informa 'Le Monde'

Turkmenistan prohibeix conduir a les dones

El ministre d'Interior del país justifica la mesura apuntant que elles "causen la majoria d'accidents"

El govern també ha vetat la circulació als cotxes de color fosc

32036941 59

32036941 59 / fnadeu@gmail.com

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

Turkeminstán ha prohibit a les dones conduirLa mesura, segons informa 'Le Monde', va entrar en vigor a principis de gener. El mitjà francès apunta que el ministre d'Interior d'aquest país d'Àsia Central, Iskander Moulikov, hauria justificat la mesura en unes suposades estadístiques oficials que assenyalen que "les dones causen la majoria d'accidents de trànsit" a Turkmenistan. El ministre assenyala que el president del país, Gourbangouli Berdimoukhamedov, al poder des del 2006, li va encarregar "solucionar el problema". D'aquesta manera, Turkmenistan es convertiria en l'únic país que prohibeix conduir a les dones després que l'Aràbia Saudita modifiqués la seva llei el setembre passat. 

Notícies relacionades

A més d'aquesta nova normativa, el país d'Àsia Central ha decretat una altra llei que veta la circulació als cotxes de color fosc a la capital del país, Aixkhabad. 'Le Monde' informa que les autoritats de l'estat reclamen als propietaris de vehicles d'aquests tons que presentin un document certificat per un mecànic en què es comprometen a pintar els seus cotxes de blanc o plata. Una normativa que s'ha convertit en un problema econòmic per a molts ciutadans, apunta el mateix mitjà.

Anteriorment, el govern de Turkmenistan ja havia prohibit les finestres polaritzades als cotxes, entre altres restriccions.