Inclemències meteorològiques

Milers de turistes es troben atrapats als Alps pels temporals de neu

Un britànic, desaparegut a l'est de França

monmartinez41536575 a woman shovels snow in the village of val d isere  as the p180109163708

monmartinez41536575 a woman shovels snow in the village of val d isere as the p180109163708 / JEAN-PIERRE CLATOT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els excepcionals temporals de neu dels últims dies estan causant estralls als Alps. Un britànic ha desaparegut a l'est de França, 13.000 turistes es troben incomunicats en una estació d'esquí de Suïssa i milers a Itàlia.

Savoia, a l'est de França, han caigut entre 1,50 metres i 1,80 metres de neu en 36 hores. Una lleugera millora de la meteorologia dimarts ha permès als turistes emprendre les tasques de recerca d'un esquiador britànic de 39 anys desaparegut diumenge a la tarda després d'haver-se aventurat a fer una última pista, segons va explicar la gendarmeria d'Albertville.

L'accés a les estacions franceses de Tignes i Val d'Isere s'han reobert dimarts però els desplaçaments a peu encara estan prohibits en certes zones per l'amenaça d'allau.

13.000 turistes bloquejats a Zermatt

A Suïssa, les regions d'Haut-Valais (sud) han registrat fins a 1,80 metres de neu en els tres últims dies i l'alerta d'allau ha sigut augmentada al seu grau màxim.

El primer entrenament de la copa del món d'esquí prevista per dissabte a Wengen (centre de Suïssa) ha sigut anul·lada dimarts a conseqüència de les tempestes de neu i vent. Però les proves previstes per al cap de setmana, de moment, es mantenen.

L'estació alpina de Zermatt, al cantó de Valais (sud-oest) està aïllada des de dilluns a la nit amb 13.000 turistes. No es pot accedir a l'estació ni per carretera ni en tren.

Notícies relacionades

Igualment, a Itàlia, les tempestes de neu excepcionals han aïllat diversos pobles.

Sestriere, on han caigut més de dos metres de neu en 48 hores, una allau ha afectat un immoble de cinc plantes situat a prop de la carretera. Les 29 persones que l'ocupaven han sigut evacuades sanes i estàlvies.