POLÈMICA ALS EUA

Bannon dimiteix del seu càrrec a Breitbart News després de les crítiques a Trump

L'antic estrateg en cap de la Casa Blanca renuncia a la presidència del mitjà informatiu d'extrema dreta on va construir la seva reputació

mbenach41478169 files   this april 12  2017 file photo shows national securi180109222424

mbenach41478169 files this april 12 2017 file photo shows national securi180109222424 / BRENDAN SMIALOWSKI

1
Es llegeix en minuts

Steve Bannon ha dimitit com a president executiu de Breitbart News, segons ha publicat aquest dimarts aquest mitjà d'informació d'extrema dreta on va construir la seva reputació, dies després que l'antic estrateg en cap de la Casa Blanca fos citat en un llibre criticant el president dels EUA, Donald Trump.

"Steve és una part valuosa del nostre llegat, i sempre li estarem agraïts per les seves contribucions, i pel que ens ha ajudat a aconseguir", ha declarat el director executiu de Breitbart, Larry Solov, en un comunicat al seu web.

Notícies relacionades

La renúncia es produeix enmig d'una forta controvèrsia sobre els comentaris suposadament realitzats per Bannon sobre un dels fills del president Trump, Donald Trump Jr., quan va qualificar de "traïció" una reunió seva amb un advocat rus a Nova York durant la campanya electoral del 2016.

L'antic estrateg en cap de la Casa Blanca va rectificar posteriorment i va demanar disculpes a la família Trump per haver contribuït al llibre 'Fire and fury', un supervendes recent als EUA en què es ridiculitza la gestió del president.