Un sensesostre considerat heroi en els atemptats de Manchester va robar a les víctimes

Un sensesostre admet haver ajudat els ferits per les explosions per robar-los

zentauroepp41466442 file   in this file photo dated sept  12  2017  taken from v180104154551

zentauroepp41466442 file in this file photo dated sept 12 2017 taken from v180104154551

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un sensesostre que va saltar a la fama com un heroi dels atemptats de Manchester va reconèixer aquest dimecres davant de la justícia britànica haver robat la cartera i el mòbil a les víctimes que va ajudar.

Chris Parker, de 33 anys, s'ha declarat culpable de dos càrrecs de robatori i d'un altre de frau davant el tribunal de Manchester.

Càmeres de seguretat van mostrar Parker circulant entre les víctimes de l'atemptat suïcida que va matar 22 persones el 22 de maig del 2017 al Manchester Arena, durant un concert de la cantant nord-americana Ariana Grande.

L'acusació sosté que Parker va oferir "una ajuda limitada" als ferits, però que va aprofitar la circumstància per cometre els robatoris.

Va fer servir una targeta

A les imatges, Chris Parker apareix al costat de Pauline Healey, ferida en una de les explosions i la filla de la qual estava moribunda molt a prop, sostraient-li la bossa i un portafolis. Unes hores més tard, l'ara condemnat va fer servir la targeta de crèdit d'aquesta dona en un restaurant McDonald's de la ciutat.

Notícies relacionades

Parker també ha reconegut que va robar el mòbil d'una altra víctima, de qui s'ha mantingut en secret la identitat.

El tribunal dictarà sentència el 30 de gener. Parker, mentrestant, seguirà detingut.