MESURA DEL PRESIDENT DELS EUA

Trump prohibeix els mòbils personals a la Casa Blanca

El personal tem estar desconnectat de la família durant tota la jornada laboral

undefined41475293 president donald trump listens during a meeting with republi180104184440

undefined41475293 president donald trump listens during a meeting with republi180104184440 / Andrew Harnik

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Casa Blanca ha prohibit als membres del seu personal l'ús dels seus telèfons mòbils personals durant la jornada laboral, tot i el temor de molts dels treballadors a quedar completament desconnectats de les seves famílies durant tot el dia. 

Dos treballadors que prefereixen mantenir-se en l'anonimat han assegurat a l'agència Bloomberg que el president nord-americà no permet als seus ajudants utilitzar els seus telèfons mòbils mentre estiguin al recinte de la Casa Blanca. 

El cap del Gabinet de Trump, John Kelly, ha sigut qui ha imposat la mesura, i l'ha justificat per la seguretat. La decisió es va començar a aplicar divendres passat

Protestes d'alguns funcionaris

Alguns dels funcionaris han protestat i asseguren que aquesta mesura els manté de facto incomunicats amb les seves famílies durant tota la jornada laboral.

Ni tan sols es permetrà enviar missatges de correu o per SMS, han indicat els autors de la mesura, ja que, segons la seva opinió, això constitueix una font de conflictes, i permet a les parelles o als fills dels treballadors estar permanentment en contacte amb els seus familiars. 

Notícies relacionades

Fonts oficials han descartat que la mesura tingui a veure amb la constant preocupació del líder de la Casa Blanca per les filtracions d'informació confidencial a la premsa, enfrontada amb ell. La Casa Blanca té nombrosos telèfons mòbils, i els personals no disposen de les mesures de seguretat i les garanties dels oficials. 

La Casa Blanca ja obligava els treballadors a guardar els telèfons mòbils en armaris durant les reunions.