Accident mortal

Moren 48 passatgers al caure un autobús per un penya-segat al Perú

El vehicle circulava amb excés de velocitat pel conegut com a "revolt del diable", als afores de Lima

El complicat rescat dels cossos ha provocat que s’hagin d’utilitzar helicòpters i tirolines per arribar al lloc. / ATLAS VÍDEO

1
Es llegeix en minuts
Abel Gilbert

El Perú ha començat l'any amb una desgràcia a les carreteres. Un autobús amb 54 ocupants va caure per un penya-segat a més de 100 metres d'altura i va quedar reduït a ferralla a prop del mar, sobre la roca. Un total de 48 passatgers van perdre la vida i només sis van sobreviure.

El vehicle, de l'empresa San Martín de Porres, era als afores de Lima, a l'altura del quilòmetre 75 de la Panamericana Norte, quan va xocar amb un tràiler i va lliscar cap a l'abisme. D'acord amb el ministre de Transports i Comunicacions, Bruno Giuffra, el vehicle circulava a una velocitat excessiva.

Vuit persones moren diàriament al Perú a causa d'accidents de trànsit. La tragèdia de dimarts va tenir lloc al conegut com a "revolt del diable", de cara a l'oceà Pacífic. Així que va transcendir la notícia, es van presentar a la zona diverses quadrilles dels bombers voluntaris, la Policia Nacional, la Marina de Guerra i del Ministeri de Salut. No obstant, malgrat els esforços, es van trobar un panorama tan desolador com irreversible.

Notícies relacionades

Els ferits van ser portats en helicòpters a l'Hospital Daniel Alcides Carrión del Callao. Les víctimes mortals van ser traslladades al dipòstit de cadàvers de Chancay. "És molt dolorós per a nosaltres com a país patir un accident d'aquesta magnitud. La meva solidaritat profunda amb el dolor dels familiars", va reaccionar el president Pedro Pablo Kuczynski. "Des de l'Executiu, estem mobilitzant tots els recursos per socórrer els ferits i ajudar els parents. Després avaluarem mesures addicionals per reduir els accidents", va dir la primer ministra, Mercedes Aráoz.

La tragèdia vial no va ser l'únic episodi que va afligir el país. El col·lapse d'un pont suspès sobre el riu Apurimac, a la província de La Convención (regió de Cusco, al sud), va provocar la mort per ofec de cinc persones, mentre 10 més estan desaparegudes.