L'Iran restringeix l'ús de les xarxes socials

zentauroepp41443921 file   in this saturday  dec  30  2017 file photo taken by a171231163337

zentauroepp41443921 file in this saturday dec 30 2017 file photo taken by a171231163337

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les autoritats iranianes van tallar diumenge totalment l'accés a les xarxes socials, arran de les manifestacions de protesta que es van portar a terme en diferents ciutats del país contra les polítiques econòmiques del Govern.

El viceministre iranià de l'Interior per a temes polítics, Esmaïl Iabarzade, va dir que "quan hi ha algun conflicte, és natural l'ús d'algunes eines per controlar les concentracions il·legals", va informar l'agència oficial iraniana de notícies, IRNA.

Iabarzade va aclarir que aquesta mesura s'aplicarà per un temps i és circumstancial.

"Aquestes decisions són temporals", va dir Iabarzade, que va assegurar que "el Govern no té la intenció de tancar les xarxes socials" de manera permanent.

La xarxa social de Telegram i Instagram, que des d'aquesta tarda funcionaven malament i amb talls, acaben de deixar de funcionar totalment, i a més la connexió a l'internet no va amb normalitat.

Notícies relacionades

Gairebé totes les crides a participar en les protestes s'han portat a terme per xarxes socials.

Així mateix, Iabarzade va explicar que l'Iran està investigant qui hi ha al darrere d'aquests esdeveniments i va afegir: "La caixa negra dels recents esdeveniments aquesta sota revisió i encara no han acabat les investigacions".