NOVA SORTIDA DE TO

Trump diu que als EUA els aniria bé "una mica" d'escalfament global

El president nord-americà, un negacionista del canvi climàtic, ha fet aquestes declaracions en to irònic al referir-se a l'onada de fred que estan patint algunes regions del seu país

1
Es llegeix en minuts
EFE / Washington

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha qüestionat el canvi climàtic i ha dit aquest divendres que al seu país li aniria bé "una mica" d'escalfament global per combatre les baixes temperatures que s'esperen per a Cap d'Any. "A l'est, podria ser la nit de Cap d'Any més freda de les registrades fins ara. Potser podríem utilitzar una mica d'aquell vell escalfament global que el nostre país, però no altres, havia de pagar bilions de dòlars per combatre. ¡Abrigueu-vos!", va dir Trump a Twitter.

Notícies relacionades

El president nord-americà es va referir així a l'onada de fred que viu des de fa dies la costa nord-est i la regió de l'oest mitjà del seu país i que s'espera s'endureixi aquest cap de setmana. A molts municipis s'han registrat rècords de temperatures negatives, com Embarrass i Cotton, a Minnesota, amb 40 graus sota zero; -35 graus a Watertown, Nova York; o 20 graus negatius a la ciutat de Detroit, a Michigan. En els pròxims dies s'esperen temperatures encara més baixes, vent d'origen àrtic i neu a bona part del país.

Acord de París

Amb el seu missatge sobre l'onada de fred, Trump reviu la seva particular polèmica sobre l'escalfament global, l'existència del qual ha negat i ha dit que és un invent de la Xina. Trump va retirar al juny els Estats Units de l'Acord de París en una controvertida decisió que va deixar aquest país com l'únic del món fora del tractat sobre el canvi climàtic.