A LA PORTA DE BRANDENBURG

Berlín instal·larà una 'zona segura' per a dones la nit de Cap d'Any

Els organitzadors de les celebracions inclouen aquesta mesura davant la preocupació per l'increment de les agressions sexuals a Alemanya

mbenach41432303 epa2456  berl n  alemania   29 12 2017   agentes de polic a 171229215654

mbenach41432303 epa2456 berl n alemania 29 12 2017 agentes de polic a 171229215654 / HAYOUNG JEON

1
Es llegeix en minuts

Els organitzadors de les celebracions de la nit de Cap d'Any a Berlín instal·laran per primera vegada a la capital alemanya una 'safe zone' (zona segura) per a dones. La mesura s'inclou en el nou dispositiu de seguretat planejat per a la gran festa que se celebrarà a la Porta de Brandenburg, i s'ha adoptat davant la preocupació suscitada per l'increment de les agressions sexuals a Alemanyaagressions sexuals Alemanya.

Fa dos anys, el gran nombre d'assalts sexuals i robatoris soferts per dones en les celebracions de Cap d'Any a Colònia van horroritzar tot el país. Centenars de dones van denunciar en diverses ciutats haver sigut atacades per bandes d'homes d'origen estranger. Els successos a Colònia van augmentar les tensions al país sorgides davant la gran afluència de refugiats i migrants, que el 2015 van superar el milió de persones, moltes de les quals, però no totes, fugien de la guerra a Síria i l'Iraq.

Ni motxilles ni alcohol

S'espera que centenars de milers de persones surtin aquest diumenge a celebrar la nit de Cap d'Any a Berlín, i les mesures de seguretat a la capital seran estrictes. Portar bosses grans, com per exemple motxilles, i begudes alcohòliques estarà prohibit a la Porta de Brandenburg.

Les dones que hagin sigut agredides o se sentin assetjades podran rebre suport en una "zona de seguretat" especial, atesa per la Creu Roja alemanya, a Ebertstrasse. La policia local també ha difós alguns consells a les dones, animant-les a demanar ajuda si se senten amenaçades i a portar petites bosses sense objectes de valor.

El precedent del Carnaval

Notícies relacionades

Les autoritats de Colònia ja van establir un "punt de seguretat", atès per treballadors socials i psicòlegs, durant el Carnaval del 2016 després dels atacs de la nit de Cap d'Any.

No obstant, la idea d'aquesta zona especial de seguretat per a les dones en esdeveniments massius no ha sigut ben rebuda per tothom. Els seus detractors critiquen que no ataca els perpetradors de la violència sexual, i alguns lamenten que sigui discriminatòria.