TERRORISME A L'AFGANISTAN

Almenys 40 morts en un atemptat suïcida en una escola alcorànica a Kabul

Entre les víctimes de l'atac, encara no reivindicat, hi ha dones i nens

Afghan policemen stand guard at the site of a blast in Kabul, Afghanistan December 28, 2017. Reuters/Mohammad Ismail

Afghan policemen stand guard at the site of a blast in Kabul, Afghanistan December 28, 2017. Reuters/Mohammad Ismail / MOHAMMAD ISMAIL (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts

Almenys 40 persones han mort i més de 30 han resultat ferides aquest dijous en un atemptat suïcida a Kabul (Afganistan) dins d'una madrassa o escola alcorànica, que està situada en un edifici que també acull les oficines d'una agència de notícies afganesa i una mesquita, segons ha informat el Ministeri de l'Interior afganès. L'atemptat encara no ha sigut reivindicat per cap grup insurgent.

L'explosió a l'interior de la madrassa s'ha produït cap a les 10.30 hora local (07.00 del matí a Espanya) a l'àrea de Qala-e-Nazer, a l'oest de Kabul, segons ha confirmat el portaveu d'Interior, Nasrat Rahimi, que ha apuntat que entre les víctimes hi ha dones i nens. 

Segon atemptat en pocs dies

Aquest és el segon atac de rellevància a Kabul aquesta setmana, després que almenys set persones morissin i una altra resultés ferida dilluns en un atemptat suïcida contra una oficina de la principal agència d'intel·ligència afganesa.

Notícies relacionades

La capital afganesa ha sigut objectiu aquest any de greus atacs insurgents. A finals del mes de maig passat es va produir a Kabul el pitjor atemptat al país des del 2001, quan un camió carregat d'explosius va causar 150 morts i més de 300 ferits.

Des del final de la missió de combat de l'OTAN el gener del 2015, Kabul ha anat perdent terreny davant els insurgents fins a controlar amb prou feines un 57% del país, segons l'inspector especial general per a la Reconstrucció de l'Afganistan (SIGAR) del Congrés dels Estats Units.