PREMI AL MANDATARI

Una estació de metro de Jerusalem portarà el nom de Donald Trump

La infraestructura, encara per construir, s'aixecarà a prop del Mur de les Lamentacions en agraïment al president dels EUA, que ha reconegut la ciutat santa com a capital d'Israel

zentauroepp9612935 western wall s rabbi shmuel rabinovich places letters addres171227132932

zentauroepp9612935 western wall s rabbi shmuel rabinovich places letters addres171227132932 / MIDEAST-ISRAEL-RELIGION-GOD

1
Es llegeix en minuts

El Govern d'Israel planeja que l'estació de tren que construirà a prop del Mur de les Lamentacions porti el nom de Donald Trump, ha informat el ministre de Transports, Yisrael Katz, segons el diari israelià Yedioth Ahronot. "El Mur de les Lamentacions és el lloc més sagrat per al poble jueu i he decidit posar el nom del president dels EUA a l'estació que condueix a aquest lloc", ha assenyalat Katz a Yedioth Ahronot.

Notícies relacionades

La futura estació ferroviària, que les autoritats israelianes construiran al barri jueu de la Ciutat Vella de Jerusalem, portarà el nom de Donald John Trump com a agraïment per "la seva valenta i històrica decisió de reconèixer Jerusalem com la capital de l'Estat d'Israel", en paraules del ministre. "L'estació Donald Trump" serà una de les dues instal·lacions ferroviàries que el Govern israelià planeja construir com a extensió d'una nova línia d'alta velocitat que connectarà Tel Aviv amb Jerusalem, passant per l'aeroport Ben Gurion i la ciutat de Modiín.

Primer alta velocitat

El cost del projecte de la infraestructura ferroviària, la primera d'alta velocitat que hi haurà a Israel, suposarà una despesa pública de més de 605 milions d'euros, ha indicat el responsable de Transport israelià.