ESCÀNDOL AL REGNE UNIT

Una dona britànica, condemnada per contraban d'analgèsics a Egipte

Laura Plummer va ser arrestada a l'octubre quan portava a la maleta unes 300 pastilles de Tramadol, un medicament legal a Anglaterra però prohibit al país del Nil

mbenach41383548 a picture taken on december 12  2017 shows an elevated view 171226184504

mbenach41383548 a picture taken on december 12 2017 shows an elevated view 171226184504 / MOHAMED EL-SHAHED

2
Es llegeix en minuts
Reuters / El Caire

Un tribunal egipci ha sentenciat una dona britànica a tres anys de presó aquest dimarts per introduir de forma il·legal prop de 300 analgèsics al país del Nil, en una sentència que el seu equip de defensa ha assenyalat que apel·larà perquè sigui revocada o commutada.

Laura Plummer, una dependenta de 33 anys de Hull (Anglaterra), va ser arrestada a l'octubre després que li descobrissin aquesta quantitat de pastilles de Tramadol a la maleta. La seva família va explicar a la premsa anglesa que va comprar les pastilles per a la seva parella egípcia, que viu al balneari d'Hurghada, al mar Roig.

Plummer va assistir a una audiència pel seu cas dilluns, abans de la sentència d'aquest dimarts. El tribunal també ha decretat que haurà de pagar una multa de 100.000 lliures egípcies (4.700 euros).

Sota prescripció mèdica

El Tramadol és un medicament legal que es ven amb prescripció mèdica al Regne Unit, però que està prohibit a Egipte. Plummer va ser detinguda a l'arribar d'Anglaterra a l'octubre, i la seva detenció es va estendre dues vegades abans de la seva compareixença davant el tribunal.

La família de Plummer ha assenyalat aquest dimarts el seu disgust per la manera com s'havia desenvolupat el judici. "Des del primer dia, això ha sigut un complet malson. Ahir al tribunal ni tan sols li van permetre tenir el seu propi intèrpret. Va haver de tenir l'intèrpret del tribunal que traduïa malament les respostes", ha explicat la seva germana Jayne Synclair a la BBC.

La família ha afirmat que Plummer també havia sigut obligada a firmar documents en àrab que no entenia. "Està en un estat d'angoixa molt gran... És horrible", ha declarat la seva germana.

Recurs per revertir la sentència

El seu advocat ha assenyalat que Plummer apel·larà, buscant revertir el veredicte o aconseguir una commutació de sentència, cosa que és possible en els dos mesos posteriors a la sentència. Ha afegit que ella no sabia que el Tramadol estava prohibit a Egipte.

Notícies relacionades

En declaracions al tribunal en nom de Plummer, també ha afirmat que la seva defensada no tenia cap intenció criminal al portar els analgèsics. Dilluns, aquest advocat, Mohamed Othman, va explicar a Reuters: "És il·lògic que estigués traficant amb Tramadol. Sols tenia 320 pastilles. Fins i tot el bitllet d'avió val gairebé el doble del preu d'aquestes pastilles".

Un portaveu de l'oficina britànica d'Exteriors i Commonwealth ha declarat: "Continuarem brindant assistència a la Laura i a la família després de la sentència judicial a Egipte, i la nostra ambaixada està en contacte regular amb les autoritats egípcies".