ABANS DEL MISSATGE NADALENC DEL PAPA

Una activista de Femen intenta emportar-se el Nen Jesús del pessebre del Vaticà

La noia, amb el torn nu, ha cridat 'Déu és dona" abans de ser interceptada i detinguda per un gendarme vaticà

jgarcia41412115 vatican gendarmes attempt to block a topless activist of wom171225180043

jgarcia41412115 vatican gendarmes attempt to block a topless activist of wom171225180043 / ALESSANDRO BIANCHI

1
Es llegeix en minuts

Una activista amb el tors nu del grup feminista Femen ha intentat emportar-se aquest dilluns la figura del Nen Jesús del pessebre de la plaça de Sant Pere del Vaticà però ha sigut interceptada per un gendarme que li ha impedit que aconseguís el seu objectiu.

Un fotògraf de Reuters ha dit que la dona ha saltat sobre les tanques i s'ha llançat cap al pessebre, format per figures de mida real, cridant "Déu és dona". L'activista portava la mateixa consigna pintada a l'esquena descoberta.

Un gendarme vaticà ha impedit que agafés la figura i l'activista ha acabat detinguda. L'incident ha passat unes dues hores abans que el papa Francesc donés el seu missatge nadalenc a unes 50.000 persones a la plaça.

REUTERS / Alessandro Bianchi

Notícies relacionades

El lloc web del grup ha identificat l'activista com a Alisa Vinogradova i ha dit que és una "sextremista". Femen ha assenyalat que l'objectiu del grup, que va ser fundat a Ucraïna, és "la completa victòria sobre el patriarcat".

Una activista de Femen va protagonitzar una acció similar el Nadal del 2014 però va aconseguir treure l'estàtua del bressol abans de ser arrestada.