TRAGÈDIA A DAVAO

Almenys 37 morts en l'incendi en un centre comercial a les Filipines

La majoria de víctimes són treballadors d'un establiment telefònic

Incendi a les Filipines / Atlas

Incendi a les Filipines
zentauroepp41406351 smoke billows from a shopping mall on fire in davao city  th171224092830

/

1
Es llegeix en minuts

Les autoritats filipines han donat aquest diumenge per mortes unes 37 persones que han quedat atrapades per un incendi que es va declarar ahir a l'interior d'un centre comercial a la ciutat de Davao, al sud del país.

El vicealcalde de la ciutat, Paolo Duterte, ha dit que el cap de l'Oficina de Protecció d'Incendis (BPF, segons sigles en anglès) li ha confirmat que no hi ha cap opció de trobar amb vida les persones desaparegudes.

"Resem per ells. Fa una estona el comandant sobre el terreny de BPF m'ha anunciat que les opcions de sobreviure són zero", ha dit Duterte, fill del president del país, Rodrigo Duterte, al seu compte de Facebook.

Botiga de teles

Al missatge publicat de matinada el vicealcalde ha adjuntat els noms dels 37 desapareguts.

La majoria d'ells eren treballadors d'un centre telefònic d'atenció al client que operava les 24 hores del dia a l'última planta de l'edifici, segons la televisió ABS-CBN.

Notícies relacionades

El foc es va declarar dissabte al matí a la tercera planta del centre comercial NCCC, on es venien teles i mobiliari de fusta i plàstic, i seguia cremant avui diumenge a primera hora, ha afegit el canal.

Visita de Duterte

El president filipí va transmetre als familiars dels desapareguts les nul·les esperances de trobar-los amb vida durant una visita ahir a la nit al centre comercial de Davao, ciutat on resideix i de la qual va ser alcalde durant prop de dues dècades.