Thomas, l'incendi més gran de la història de Califòrnia

1
Es llegeix en minuts
EFE / Los Angeles

L'incendi 'Thomas', que fins ara ha arrasat 110.641 hectàrees al sud de Califòrnia (EUA), s'ha convertit aquest dissabte en el foc més gran de la història d'aquest estat des que es tenen registres, el 1932.

El Departament Forestal i de Protecció Contra Incendis de Califòrnia ha indicat que 'Thomas', que va començar a cremar el passat 4 de desembre, ha superat el foc 'Cedar', que l'octubre de 2003 va cremar 110.579 hectàrees al comtat de San Diego i que ostentava el rècord a Califòrnia.

L'incendi 'Thomas' ha destruït almenys 1.063 edificis, enfront de les 2.820 estructures que va arrasar 'Cedar'. A més, 'Thomas' ha causat fins ara la mort de dues persones, mentre que 'Cedar' va acabar amb la vida de quinze.

3.000 bombers treballant encara

Encara que els primers dies 'Thomas' va tenir un violent comportament que li va fer estendre's amb moltíssima rapidesa pels comtats de Santa Bárbara i Ventura, en les últimes jornades els serveis d'emergència han aconseguit importants progressos fins aturar pràcticament l'avanç de l'incendi i controlar les flames en un 65 %. No obstant, a prop de 3.000 bombers continuen treballant a la zona afectada per sufocar per complet el foc.

Notícies relacionades

Aquest està sent el pitjor any d'incendis forestals des que se'n té constància a Califòrnia, degut especialment als grans focs declarats a l'octubre en diversos comtats de l'estat i que van destruir bona part de les reconegudes regions vitivinícoles de Napa i Sonoma.

Aquests focs van costar la vida a 44 persones i van destruir prop de 8.900 edificis, segons el recompte final de les autoritats californianes.