RÚBRICA A LA CASA BLANCA

Trump firma la seva ambiciosa reforma fiscal abans de marxar de vacances

El president dels EUA assegura sentir-se "molt honrat" després de segellar la llei aprovada al Congrés després de setmanes d'intenses negociacions

mbenach41396944 mrx01  washington  estados unidos   22 12 2017   el presiden171222193416

mbenach41396944 mrx01 washington estados unidos 22 12 2017 el presiden171222193416 / MICHAEL REYNOLDS

1
Es llegeix en minuts
Efe / Washington

El president nord-americà, Donald Trump, ha firmat aquest divendres finalment l'ambiciosa reforma fiscal que inclou notables retallades d'impostos per a empreses i treballadors, considerada el gran triomf legislatiu del seu primer any de mandat.

En un acte a la Casa Blanca, abans de marxar de vacances nadalenques a Florida, el mandatari ha segellat la proposta legislativa aprovada aquesta setmana al Congrés amb el suport de la majoria republicana a la Cambra i al Senat, després de setmanes d'intenses negociacions.

Trump ha assegurat sentir-se "molt honrat" de l'aprovació d'aquesta reforma fiscal, que ha qualificat de nou com "la més gran de la història" dels EUA.

La norma implica, entre altres aspectes, la rebaixa de l'impost que paguen les empreses del 35% al 21%, i en menor mesura per als treballadors.

"És una llei per crear feina (...) Les empreses es tornarant literalment boges", ha afirmat Trump davant els periodistes. Ha explicat, a més, que va ratificar la norma abans de marxar de vacances per complir amb la seva promesa de rubricar-la abans de Nadal, com va dir a finals d'estiu.

Increment del deute públic

Notícies relacionades

La retallada d'impostos aprovada suposa agregar 1,5 bilions de dòlars al deute públic, que actualment ja supera els 20 bilions de dòlars, en els pròxims 10 anys, segons dades de l'Oficina Pressupostària del Congrés (CBO), una cosa que el mandatari considera que s'equilibrarà amb l'impuls generat en l'economia.

Trump comença avui les vacances de Nadal, que passarà a la seva residència privada de Mar-a-Lago (Florida), batejada com la Casa Blanca d'Hivern, al costat de la seva dona Melania i els seus fills, abans de tornar a Washington a començaments del 2018.