REACCIÓ A LA CAPITAL EUROPEA

La Comissió Europea diu que la seva postura sobre Catalunya "no canviarà" pel resultat del 21-D

"Tractant-se d'unes eleccions regionals no tenim comentaris a fer", ha dit un portaveu

zentauroepp40521215 el president de la comissi  europea  jean claude juncker  du171013130537

zentauroepp40521215 el president de la comissi europea jean claude juncker du171013130537 / Comissio Europea

1
Es llegeix en minuts

La Comissió Europea no vol valorar els resultats d'unes eleccions "regionals" com les celebrades dijous a Catalunya, però manté que la seva posició respecte a la crisi pel desafiament independentista "no canviarà" després del 21D.

"La nostra posició sobre la qüestió catalana és ben coneguda i ha sigut reiterada amb regularitat, a tots els nivells. I no canviarà", ha indicat a Europa Press el portaveu comunitari Alexander Winterstein, al ser preguntat pels resultats.

"Tractant-se d'unes eleccions regionals, no tenim comentaris a fer", ha afegit.

Avís de Puigdemont

L'expresident de Catalunya Carles Puigdemont va celebrar ahir a la nit els resultats que donen una majoria als partits independentistes, amb la seva llista de Junts per Catalunya com la segona més votada en aquests comicis, després de Ciutadans, i va instar la Unió Europea a "prendre'n nota".

Notícies relacionades

"I la gent que a Europa ha avalat, amb suport explícit o silencis, la recepta Rajoy també n'hauria de prendre nota. Els catalans hem de decidir el nostre futur, i cap recepta que vulgui prescindir de les seves majories parlamentàries, funcionarà. Que ho escolti bé Europa", va defensar.

Assumpte "intern"

Brussel·les manté des de l'inici del pols independentista que la qüestió catalana és un assumpte "intern" d'Espanya, per al qual demana diàleg dins del marc que marquen les lleis i la Constitució del país.