al parc temàtic

Trump ja té el seu robot que parla

La figura del president dels EUA a Disney World crea una certa controvèrsia pel seu aspecte i perquè no és mut, com milers de ciutadans havien demanat

MIA05 - ORLANDO (FL, EEUU), 19/12/2017.- Captura del vídeo de los parques Disney donde aparece el 45 presidente de los EE.UU., Donald Trump, hablando en el centro del escenario del Salón de los Presidentes situado en la Plaza de la Libertad del parque Magic Kingdom en Orlando, Florida (EE.UU.) que se inagura hoy, martes 19 de diciembre de 2017. El robot con la imagen de Donald Trump ya forma parte del Salón de los Presidentes del parque Magic Kingdom, en Orlando (Florida), y no será mudo como lo habían pedido miles de ciudadanos en peticiones de internet. En una visita previa a su inauguración, periodistas locales pudieron comprobar este lunes que la figura de Trump se encuentra junto al expresidente Abraham Lincoln y, como él, se dirige a los asistentes a esta atracción del parque temático. EFE/Disney/SOLO USO EDITORIAL/NO VENTAS

MIA05 - ORLANDO (FL, EEUU), 19/12/2017.- Captura del vídeo de los parques Disney donde aparece el 45 presidente de los EE.UU., Donald Trump, hablando en el centro del escenario del Salón de los Presidentes situado en la Plaza de la Libertad del parque Magic Kingdom en Orlando, Florida (EE.UU.) que se inagura hoy, martes 19 de diciembre de 2017. El robot con la imagen de Donald Trump ya forma parte del Salón de los Presidentes del parque Magic Kingdom, en Orlando (Florida), y no será mudo como lo habían pedido miles de ciudadanos en peticiones de internet. En una visita previa a su inauguración, periodistas locales pudieron comprobar este lunes que la figura de Trump se encuentra junto al expresidente Abraham Lincoln y, como él, se dirige a los asistentes a esta atracción del parque temático. EFE/Disney/SOLO USO EDITORIAL/NO VENTAS / . (EFE)

1
Es llegeix en minuts

El robot que representa Donald Trump ja forma part del Saló dels Presidents del parc Magic Kingdom, que és a dins del Walt Disney World Resort, a Orlando (Florida, EUA), i no serà mut, com havien demanat milers de ciutadans en peticions d'internet.

En una visita prèvia a la inauguració, periodistes locals van poder comprovar aquest dimecres que la figura de Trump és al costat de l'expresident Abraham Lincoln i, com ell, s'adreça als assistents d'aquesta atracció del parc temàtic.

La primera part de les seves paraules, segons explica el diariOrlando Sentinel, és un extracte del jurament presidencial. Elrobot Trump destaca en el discurs que és un "orgull estar entre tants grans líders del nostre passat". Després de veure l'aspecte de l'autòmat, molts han comentat a través de les xarxes socials l'aparença del robot. Alguns han qualificat elTrump robotd'"aterridor", "terrorífic", i fins i tot l'han comparat amb el ninot diabòlic.  

Imatge del Saló de Presidents del parc Magic Kingdom / Afp

Firmes contra el 'Trump robot'

Disney va haver de sortir aquest estiu al pas d'una petició, amb més de 15.000 signatures, perquè la figura de Trump estigués muda durant l'espectacle, mentre que altres centenars van demanar fins i tot que Trump no formés part de l'atracció, creada el 1971.

La petició a internet assenyalava que en un parc "específicament dissenyat per a la fruïció dels nens i les famílies" no és possible un discurs "insultant" com el que, segons l'opinió dels seus creadors, va desplegar Trump durant la campanya electoral. L'empresa va recordar aleshores que des de l'expresident Bill Clinton (1993-2001) tots els mandataris nord-americans han gravat unes paraules.

Notícies relacionades

Aquesta funció, situada a la Plaça de la Llibertat del parc Magic Kingdom, continua tancada per ser reformada des de mitjans de gener, quan Trump es va convertir en president dels Estats Units, i encara es desconeix quan obrirà oficialment al públic.

El Saló dels Presidents va rebre millores de so, il·luminació i projeccions, amb la incorporació d'un vídeo denominat 'La idea d'un president', en què es repassen iniciatives i desafiaments que van enfrontar els mandataris nord-americans més destacats.