CIBERSEGURETAT

EUA acusa Corea del Nord d'estar darrere el gran atac informàtic 'Wannacry'

El ciberatac, que es va produir el 12 de maig, va afectar 300.000 ordinadors en 150 països

-FOTODELDIA- RIT01 TAIPEI  TAIWAN  13 05 2017 - Un programador muestra la captura de pantalla en la que se pide un rescate en bitcoins por los documentos encriptados en Taipei  Taiwan  hoy  23 de mayo de 2017  Segun medis de comunicacion  hasta 99 paises  entre ellos Espana  se han visto afectados por un virus del tipo  WannaCry   EFE Ritchie B  Tongo

-FOTODELDIA- RIT01 TAIPEI TAIWAN 13 05 2017 - Un programador muestra la captura de pantalla en la que se pide un rescate en bitcoins por los documentos encriptados en Taipei Taiwan hoy 23 de mayo de 2017 Segun medis de comunicacion hasta 99 paises entre ellos Espana se han visto afectados por un virus del tipo WannaCry EFE Ritchie B Tongo / RITCHIE B TONGO (EFE)

1
Es llegeix en minuts

Els Estats Units han acusat oficialment Corea del Nord d'estar darrere el ciberatac mundial Wannacry,Wannacry que el maig passat va afectar prop de 300.000 ordinadors en 150 països. Segons Washington, Corea del Nord és sospitosa d'estar en l'origen d'aquest virus informàtic i del rescatexigit per poder tornar a utilitzar els ordinadors afectats.

"Aquest gran atac ha costat milers de milions i Corea del Nord n'és directament responsable", ha escrit el conseller de Seguretat Interior dels EUA, Tom Bossert, al Wall Street JournalWall Street Journal. Està previst que Bossert n'ofereixi aquest dimarts més detalls en una conferència de premsa. "No llancem acusacions a la lleugera. Estan basades en proves", ha afirmat.

Notícies relacionades

L'octubre passat, el Govern britànic ja havia acusat Corea del Nord d'estar darrere el ciberatac, que havia causat un greu perjudici al sistema públic de salut britànic.

El 12 de maig passat, un atac informàtic llançat mitjançant un software anomenat WannacrysoftwareWannacry va afectar centenars de milers d'ordinadors al món i va paralitzar el servei britànic de salut, diverses plantes de Renault, la companyia Telefónica i l'empresa nord-americana de paqueteria FedEx.