Misteriosa mort d'un matrimoni de multimilionaris al Canadà

La policia informa que el magnat farmacèutic Barry Sherman i la seva dona Honey Sherman van ser estrangulats

zentauroepp41328946 honey and barry sherman  chairman and ceo of apotex inc   ar171218101915

zentauroepp41328946 honey and barry sherman chairman and ceo of apotex inc ar171218101915 / STRINGER

1
Es llegeix en minuts

Els canadencs fa uns quants dies que estan atrapats en un misteri: el de la mort del fundador de la farmacèutica canadenca Barry Sherman, i la seva dona, Honey Sherman, els cadàvers dels quals van ser trobats a la seva vivenda de Toronto el 15 de desembre.

Segons la policia canadenca, tots dos van morir estrangulats. Les anàlisis post mortem practicades aquest cap de setmana van revelar que la causa de la mort de tots dos va ser per estrangulament, segons la Policia en un comunicat.

El departament d'Homicidis de la Policia s'encarrega de la investigació del cas, per a la resolució del qual va demanar la col·laboració dels ciutadans. Els cossos de Sherman, de 75 anys, i la seva dona, de 70, van ser trobats el 15 de desembre a la piscina coberta de la mansió del matrimoni per un agent immobiliari, segons van revelar fonts policials al diari The Toronto Star.

Un portaveu de la Policia de Toronto, l'agent David Hopkinson, va declarar en una roda de premsa que "les circumstàncies de les seves morts semblen sospitoses i les estem tractant d'aquesta manera". La Policia va indicar llavors que no s'apreciava una entrada forçada a la vivenda i que no buscava a sospitosos. 

Queixes de la família

La declaració de la Policia va generar conjectures sobre les causes de la mort del matrimoni. Diversos diaris canadencs van indicar que la Policia estava investigant la seva mort com un cas d'assassinat-suïcidi, encara que la família Sherman va emetre un comunicat en què va criticar les informacions.

"Estem sorpresos i creiem que és irresponsable que fonts policials hagin suposadament informat la premsa d'una teoria que ni la família ni els seus amics o col·legues creuen que és certa", va dir la família en un comunicat.

Inicis amb només dos empleats

Sherman va fundar Apotex el 1974 amb només dos empleats. En l'actualitat, la companyia és el principal fabricant farmacèutic canadenc i produeix més de 300 medicaments genèrics.

Tant Barry Sherman com Apotex havien estat involucrats els últims anys en diversos litigis judicials amb familiars i altres farmacèutiques.

Notícies relacionades

La de Barry Sherman estava considerada una de les principals fortunes del país, amb un valor estimat de 4.800 milions de dòlars canadencs (3.731 milions de dòlars, 3.200 milions d'euros).

El matrimoni era també un dels principals filantrops del país, amb quantioses donacions a hospitals i grups jueus.