TENSIÓ A L'ORIENT LLUNYÀ

Trump i Putin parlen per telèfon sobre Corea del Nord

"Els dos presidents van discutir treballar junts per resoldre la molt perillosa situació", ha indicat la Casa Blanca

mbenach41318681 files  this file photo taken on november 11  2017 shows  us 171215100548

mbenach41318681 files this file photo taken on november 11 2017 shows us 171215100548 / MIKHAIL KLIMENTYEV

1
Es llegeix en minuts

El president dels EUA, Donald Trump, i el seu homòleg rus, Vladímir Putin, han parlat aquest dijous per telèfon sobre com "resoldre la molt perillosa situació" amb Corea del Nord, d'acord amb un comunicat de la Casa Blanca.

"Els dos presidents van discutir treballar junts per resoldre la molt perillosa situació a Corea del Nord", va apuntar el breu comunicat.

Precisament aquest dijous, el president rus va oferir la seva clàssica roda de premsa anual de final d'any, en què, preguntat sobre la seva valoració del primer any de Trump a la Casa Blanca, va indicar que hi veu "alguns èxits bastant importants".

En particular, el cap del Kremlin es va referir al creixement dels mercats per "la confiança dels inversors en l'economia nord-americana i que confien en el que fa el president Trump". Per això, durant la seva trucada, "Trump va agrair a Putin el seu reconeixement al sòlid exercici econòmic de EUA".

Lluita contra el terrorisme

Notícies relacionades

En la seva conferència de premsa a Moscou, Putin també va dir que desitja que es normalitzin les relacions amb Washington, i va destacar que "hi ha molts assumptes" en què els dos països poden "unir forces", entre els quals va citar la lluita contra el terrorisme internacional.

"Crec que Trump i jo ja ens estaríem tutejant, però és que ens veiem poc", va assenyalar més tard sobre la seva relació personal.