TRAGÈDIA EN UN PAS A NIVELL

França eleva ara a cinc el nombre de morts a Perpinyà

Les tasques d'identificació s'han complicat perquè els nens no agafaven sempre el mateix autobús

mbenach41321497 towing service workers stand next to the wreckage of school 171215105036

mbenach41321497 towing service workers stand next to the wreckage of school 171215105036 / RAYMOND ROIG

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Continua el lamentable ball de xifres de morts en l'accident d'aquest dijous entre un tren i un autobús de transport escolar a Millars. La Prefectura (delegació de Govern) dels Pirineus Orientals ha tornat a elevar aquest migdia la xifra de morts i assegura que ja són cinc les víctimes de l'accident. Entre la vintena de ferits hi ha 14 nens i adolescents, que continuen hospitalitzats a Perpinyà, Tolosa i Montpeller. 

Fonts oficials havien apujat a primera hora del matí a sis la xifra de víctimes mortals, però les mateixes autoritats ho han desmentit unes hores després. A l'autobús hi viatjaven 23 persones, inclosa la conductora, que va resultar ferida i encara no ha sigut interrogada.

La identificació de les víctimes es va complicar perquè els menors no agafen sempre el mateix autobús a la sortida de l'escola.

Els fets van tenir lloc dijous a les 16.03 hores (15.03 GMT) en un pas a nivell amb barrera al municipi de Millas i les causes de l'accident estan sent determinades per tres investigacions: una de judicial per homicidis i ferides involuntàries, una d'administrativa i una altra d'interna.

Velocitat normal

L'empresa pública de ferrocarrils SNCF va indicar ahir que el tren circulava a uns 80 quilòmetres per hora, la velocitat normal en aquest tram, i que diversos testimonis apunten que les barreres estaven abaixades.

En les tasques de rescat, segons ha resumit avui la Prefectura, van ser mobilitzats 95 bombers, 52 gendarmes i 12 sanitaris, a més de quatre helicòpters que es van encarregar del trasllat dels afectats.

El lloc de l'accident encara està acordonat per procedir a les indagacions pertinents, mentre que a l'escola dels menors s'ha establert una cèl·lula de suport psicològic per als alumnes.

Notícies relacionades

La ministra francesa de Transport, Elisabeth Born, ha indicat avui a l'emissora Europe 1 que l'Executiu ha nomenat un coordinador encarregat d'ajudar les famílies dels afectats en les gestions derivades de l'accident.

El president de França, Emmanuel Macron, va dir ahir al seu compte de Twitter que la mobilització de l'Estat és "total" i va donar el condol a les víctimes i les seves famílies.