Debat als EUA

Trump acusa les dones que denuncien assetjament sexual d'inventar-se històries

El president carrega contra els demòcrates per donar pàbul a les falses acusacions

mbenach41126531 president donald trump greets visitors on the tarmac as he a171129213709

mbenach41126531 president donald trump greets visitors on the tarmac as he a171129213709 / Andrew Harnik

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president dels Estats UnitsDonald Trump, ha utilitzat el seu compte personal de Twitter per criticar el Partit Demòcrata i els mitjans de comunicació, a qui acusa de fer-se ressò d'"històries fabricades" per les dones que l'acusen d'assetjament sexual.

"Els demòcrates han sigut incapaços de mostrar cap col·lusió amb Rússia, així que ara s'estan centrant en les falses acusacions i històries inventades per dones a qui no conec i/o amb les quals mai m'he creuat. ¡NOTÍCIES FALSES!", ha escrit el mandatari a primera hora del matí.

Amb aquest missatge Trump fa referència a les acusacions abocades contra ell durant la campanya electoral del 2016 per 16 dones, tres de les quals van insistir dilluns en les seves al·legacions i van lamentar que el president no hagi de fer front a cap conseqüència pels seus actes.

Notícies relacionades

Des que es van fer públiques les acusacions -la seva credibilitat es va veure reforçada per la difusió durant la campanya electoral d'un vídeo del 2005 en què el multimilionari presumia de poder tractar les dones de manera vexatòria gràcies a la seva condició de persona famosa-, Trump les ha negat. El fet de guanyar les eleccions presidencials l'any passat i que finalment no es presentessin càrrecs contra ell l'ara president ho interpreta com una clara confirmació que no havia fet res incorrecte.

Però el seu recent suport al candidat republicà al Senat per l'estat d'Alabama, Roy Moore, que ha sigut acusat per vuit dones d'haver abusat d'elles en la dècada del 1970, quan algunes eren menors, ha tornat a revifar la polèmica.