Plaga social

Escàndol a l'Índia per la violació i assassinat d'una nena de sis anys

La societat ha rememorat l'abús sexual en massa d'una noia en un autobús el 2012

zentauroepp21118795 india171212164858

zentauroepp21118795 india171212164858 / Aijaz Rahi

1
Es llegeix en minuts

La policia índia està investigant la violació assassinat d'una nena de sis anys a l'estat de Haryana, al nord del país. El cas ha tornat a aixecar l'escàndol en un país que pateix l'estesa plaga social dels abusos sexuals a dones i nenes.

El cos sense vida de la nena va ser trobat diumenge passat a prop de casa seva després que hagués desaparegut el 8 de desembre a la nit. Les greus ferides trobades al cadàver han commocionat la societat índia, que ha rememorat el cas de la violació en massa d'una noia en un autobús Nova Delhi l'any 2012.

La mare de la nena assassinada, Hindi's Manoj Dhaka, ha declarat a la BBC que volen justícia: "La policia encara no ha detingut a ningú".

La policia continua amb la investigació després d'haver interrogat, inicialment, tres familiars del pare de la nena, però, per ara, no ha fet cap detenció.

Notícies relacionades

El Govern, pressionat cada vegada més per les protestes i les exigències de trobar els culpables, ha creat un equip especial d'investigació. Ciutadans, activistes i fins i tot polítics s'han donat cita a la localitat per protestar. La família de la víctima ha demanat que la investigació sigui portada a terme per la policia federal davant la falta de confiança en les forces de seguretat locals.

El pare de la nena, que treballa recollint parracs, va assegurar que estava treballant la nit en què la seva filla va ser raptada. Quan la seva dona es va despertar l'endemà, va constatar que una de les seves filles havia desaparegut. La parella té tres fills, dos nens i una nena.