PRÒXIM ORIENT

Els bombardejos de l'Exèrcit israelià provoquen dos morts més a Gaza

S'eleven a quatre les víctimes mortals després de l'anunci de Trump de traslladar l'ambaixada a Jerusalem

getthumbsbyfilename

getthumbsbyfilename

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Almenys dos palestins han mort aquest dissabte en els bombardejos de l'Exèrcit israelià sobre posicions militars del moviment islamista Hamàs a la Franja de Gaza, ha confirmat el Ministeri de Sanitat palestí, i s'eleven a quatre les víctimes mortals s'eleven a quatre en la violència després de la declaració de Donald Trump sobre Jerusalem.

"Dissabte al matí, els equips de rescat van trobar els cossos de dos palestins que van morir en els atacs aeris israelians d'ahir a la nit al nord de la Franja de Gaza", va informar el portaveu de Sanitat a la Franja, Ashraf al- Qedra.

Els morts han sigut identificats com a Abdul·là al-Atal, de 28 anys i del districte de Xeikh Raduan, i Mohammad Safadi, de 30 anys i del barri de Darai a Gaza.

Cap a les 3.45 (1.45 GMT) d'aquesta matinada tres atacs aeris israelians van impactar al nord, centre i sud de Gaza i van provocar danys materials a les infraestructures de les Brigades Al-Qassam, braç militar de Hamàs, segons va informar aquest grup.

Resposta

"En resposta als coets disparats cap a les comunitats israelianes durant el dia d'ahir, l'aviació militar va tocar quatre infraestructures de l'organització terrorista Hamàs a la Franja de Gaza", va confirmar l'Exèrcit d'Israel.

El comunicat militar va indicar que van impactar en una fàbrica d'armes, un magatzem d'armes i un complex militar, i va afegir que "en cada objectiu es va impactar en diversos components".

Prèviament, un altre bombardeig aeri israelià de represàlia havia atacat posicions de Hamàs, en resposta a dos projectils disparats durant la tarda, atac que va causar almenys 15 ferits, entre ells un nadó, segons Al-Qedra.

Israel va qualificar els llançaments d'ahir com "un acte greu d'agressió" i va insistir que "fa responsable dels atacs que amenacen la vida de civils" el moviment islamista.

Divendres a la tarda diversos projectils van ser llançats des de l'enclavament, després d'una jornada de protestes als territoris palestins contra la decisió de dimecres del president dels EUA, Donald Trump, de reconèixer Jerusalem com a capital d'Israel.

Notícies relacionades

Als morts en els bombardejos s'hi sumen dos morts més a Gaza en els enfrontaments amb soldats israelians a la zona fronterera: Mahmud al-Masri, de 30 anys, i Maher Atallah, de 54.

Unes 170 persones a la Franja van resultar ferides, la majoria per munició real a la part inferior del cos, que se sumen a uns altres 170 ferits en les protestes de Cisjordània, la majoria per bales recautxutades.