Triple homicidi amb una espasa de samurai en un temple sintoista de Tòquio

zentauroepp41236008 people visit tomioka hachimangu shrine in tokyo friday  dec 171208085819

zentauroepp41236008 people visit tomioka hachimangu shrine in tokyo friday dec 171208085819 / Eugene Hoshiko

1
Es llegeix en minuts

Tres persones han mort a cops d'espasa de samurai i una altra ha resultat ferida en el conegut santuari sintoista de Tomioka Hachimangu, a Tòquio (Japó), en el que sembla ser una lluita pels drets de successió al capdavant del temple, segons mitjans locals.

Restes de sang al terra del temple / EUGENE HOSHIKO (AP)

Les primeres versions apunten que un home va matar la seva germana, la sacerdotessa principal del temple, quan sortia d'un automòbil, segons fonts policials citades per l'agència de notícies Kyodo. Més tard, segons els informes, va matar una altra dona, abans de treure's la vida. El conductor de la sacerdotessa va resultar ferit en l'atac, segons la policia. Els investigadors van trobar una espasa de samurai plena de sang en l'escena del crim.

Segons els mitjans locals, els assassinats van ser provocats per una llarga disputa de successió entre la sacerdotessa i el seu germà, Shigenaga Tomioka. Tomioka havia sigut el principal sacerdot del santuari, i havia reemplaçat el seu pare als anys 90. Va ser acomiadat el 2001 i el seu pare va tornar a la posició de principal sacerdot, i va col·locar la seva filla, Nagako Tomioka, com la segona al santuari.

Notícies relacionades

Durant aquests anys, el sospitós va enviar cartes amenaçants a la seva germana i va ser arrestat el 2006. Després que el seu pare es jubilés el 2010, la filla va passar a ser la principal sacerdotessa.

Santuari famós

El sintoisme és la religió nacional del Japó. El santuari Tomioka Hachimangu data del 1627 i és famós pel festival d'estiu Fukagawa Hachiman, que se celebra a l'agost. Va ser un dels que van iniciar la tradició a Edo (ara Tòquio) de celebrar tornejos de sumo en els seus terrenys per atraure visitants i donacions, un costum encara comú en molts santuaris sintoistes.