TENSIÓ ELECTORAL

Hondures segueix sense president i amb barricades als carrers

El recompte de vots de les eleccions de diumenge passat contínua després que els dos candidats es donessin com a guanyadors la mateixa nit electoral

monmartinez41098560 tg83  tegucigalpa  honduras   26 11 2017   el presidente de 171127101334

monmartinez41098560 tg83 tegucigalpa honduras 26 11 2017 el presidente de 171127101334 / Gustavo Amador

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Tegucigalpa

Les protestes a Hondures comencen a pujar de to. Grups de manifestants han aixecat barricades i s'han enfrontat a les forces de seguretat a diferents ciutats del país. A la capital, els enfrontaments s'han registrat davant del magatzem on es guarda el material de les eleccions presidencials celebrades diumenge passat i causa dels disturbis.

Els dos principals candidats, el president sortint, Juan Orlando Hernández, i l'opositor, Salvador Nasralla, un popular presentador de televisió que lidera una coalició d'esquerra, es van donar cada un per la seva banda com a guanyadors poc després de tancar-se les urnes.

La tensió, que no ha fet més que accentuar-se des d'aleshores, ha fet implicar-se l'Organització d'Estats Americans (OEA), que dimecres a la nit va fer firmar un document als dos candidats en què es comprometien a respectar el resultat final un cop acabat el recompte dels vots.

Notícies relacionades

La protesta s'ha registrat després que Nasralla, candidat de l'Aliança opositora, va anunciar que es retirava de l'acord perquè, segons va denunciar, li estaven fent trampes i li volen "robar" el triomf de les eleccions. Nasralla va instar llavors els seus seguidors a sortir al carrer a protestar. "Ens prenen per idiotes i volen robar la nostra victòria", va dir als seus seguidors, als quals ha demanat a Twitter que les seves protestes siguin pacífiques.

Parada en el recompte

Nasralla va anunciar la seva retirada de l'acord després que es produís una interrupció en el sistema de còmput del Tribunal Suprem Electoral (TSE). La parada va tenir lloc després que Hernández aconseguís un lleuger avantatge sobre el seu rival. Nasralla, que a l'iniciar el recompte guanyava per cinc punts, va tornar a emfatitzar que no acceptarà els resultats del TSE si no estan registrades totes les actes electorals originals. També va reiterar que l'organisme electoral estava suposadament manipulant el sistema per mitjà de la introducció d'actes en blanc, sense firma, per suposadament afavorir Hernández.

Temes:

Hondures