TENSIÓ NUCLEAR

Els EUA amenacen amb "destruir completament" Corea del Nord

L'ambaixadora nord-americana davant l'ONU llança una clara advertència a Pyongyang en una reunió del Consell de Seguretat en què demana a tots els països que trenquin tota mena de relacions amb el règim nord-coreà

zentauroepp41130205 new york  ny   november 29   l to r  nikki haley  u s  ambas171130100328

zentauroepp41130205 new york ny november 29 l to r nikki haley u s ambas171130100328 / Drew Angerer

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Nova York

Els EUA, a través de la seva ambaixadora davant les Nacions Unides, Nikki Haley, han amenaçat amb "destruir completament" Corea del Nord en "cas de guerra". Haley ha dit que amb el llançament de l'últim míssil, Pyongyang "ha triat l'agressió" abans que "un procés pacífic". "El comportament de Corea del Nord és cada dia més intolerable", ha afirmat la diplomàtica nord-americana durant una reunió d'urgència del Consell de Seguretat per tractar el tema nord-coreà.

A més, Washington ha fet una crida a tots els països del món perquè trenquin qualsevol relació, tant diplomàtica com comercial, amb Corea del Nord, com a represàlia per l'últim llançament del míssil intercontinental, tot un desafiament del règim de Pyongyang. Washington ha demanat expressament a la Xina que deixi de subministrar petroli al règim nord-coreà.

Notícies relacionades

"Acabo de parlar amb el president Xi Jinping de la Xina sobre les accions provocatives de Corea del Nord. S'han d'imposar noves sancions a Corea del Nord immediatament. Aquesta situació ha d'estar controlada", ha tuitejat el president nord-americà, Donald Trump. No obstant, Pequín ha eludit confirmar si tallarà el subministrament de petroli. 

Reacció russa

Rússia ha rebutjat la proposta dels Estats Units d'aïllar completament Corea del Nord. "La nostra opinió és negativa. En moltes ocasions hem recalcat que la pressió de les sancions s'ha esgotat i que totes les resolucions que suposin sancions han d'implicar la represa d'un procés polític i de negociacions", ha dit el ministre rus d'Afers Exteriors, Serguei Lavrov. "Els americans ignoren aquesta exigència i és un greu error", ha afegit.