EMERGÈNCIA A INDONÈSIA

L'aeroport de Bali reobre i evacua turistes pel volcà

El canvi de direcció de la cendra i el fum que desprèn el cràter de l'Agung permeten obrir l'espai aeri de l'illa

L'aeroport de Bali reobre i evacua turistes pel volcà

ANTARA FOTO (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les autoritats d'Indonèsia han reobert l'aeroport de l'illa turística de Bali després d'estar tres dies tancat per la por a l'erupció del volcà Agung. El canvi de direcció de la cendra i el fum desprès pel cràter han aclarit l'àrea de transport aeri i l'aeroport ha pogut tornar a la rutina.

El portaveu de l'aeroport Bali Ngurah Rai, Arie Ahsanurrohim, ha confirmat que “l'espai aeri serà reobert a les tres de la tarda (hora local)" i la companyia de control de trànsit aeri AirNav ha assegurat a través d'un comunicat que “l'aeroport ja ha començat a operar amb normalitat”. 

Més de 120.000 turistes s'han vist obligats a quedar-se a l'illa després que les autoritats decidissin cancel·lar tots els vols. Uns 450 vols van resultar afectats per la mesura.

Alerta màxima d'erupció

Notícies relacionades

La muntanya Agung és a 60 quilòmetres de l'aeroport i s'eleva a una altitud de 3.000 metres. La seva última gran erupció va ser el 1963 i va provocar la mort de més d'un miler de persones. Des de diumenge, les autoritats han evacuat unes 40.000 persones i les han mobilitzat cap a zones de seguretat.

Diumenge l'alerta es va elevar fins al nivell 4el màxim grau a què pot arribar. La mesura ha comportat l'ampliació de la zona d'exclusió fins als 10 quilòmetres, i ha inclòs 22 pobles i més de 10.000 habitants.