Persecució d'una minoria

Oxford retira la màxima distinció de la ciutat a la líder birmana San Suu Kyi

El municipi argumenta la seva decisió per la "inacció" en la crisi dels rohingyes

afp tx48g

afp tx48g / STR (AFP)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La ciutat britànica d'Oxford ha retirat la més alta distinció que atorga a la dirigent birmana Aung San Suu Kyi per la seva "inacció" en la gestió de la crisi dels rohingyes.

El municipi ha argumentat que quan San Suu Kyi va rebre la condecoració el 1997 va ser perquè encarnava els valors de "tolerància" i "internacionalisme" d'Oxford. "Avui hem pres la decisió sense precedents de retirar-li la distinció per la seva inacció davant l'opressió que està patint la minoria rohingya", afegeix el consistori, després d'una votació aprovada per unanimitat.

Notícies relacionades

A finals de setembre, la prestigiosa universitat d'Oxford va decidir retirar un retrat de la líder birmana, antiga estudiant.

San Suu Kyi, nobel de la pau, ha sigut durament criticada per la seva seu nul·la empatia respecte a la minoria musulmana rohingya, víctima, segons l'ONU, d'una "neteja ètnica" a Birmània. Prop de 900.000 membres d'aquesta minoria s'han vist obligats a abandonar Birmània, amb destí a la veïna Bangla Desh, on s'amunteguen en camps de refugiats sense les més mínimes condicions.