TRANSHUMÀNCIA MORTÍFERA

Més d'un centenar de rens atropellats a Noruega

Durant els últims tres dies ha incrementat el nombre d'animals atropellats a causa de les migracions que aquests animals fan durant l'època hivernal

41095969 60

41095969 60 / John Erling Utsi (AP)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Més de 100 rens han mort atropellats per trens de càrrega els últims tres dies al nord de Noruega. Els incidents s'han produït durant la transhumància hivernal que porten a terme aquests animals en aquesta època. 

La ràdio estatal NRK ha informat que l'atropellament més mortífer es va produir dissabte, quan un sol tren va atropellar 65 cérvols a les vies. L'amo del ramat damnificat, Henrik Kappfjell, ha qualificat l'accident de "tragèdia dement" i "malson psicològic".

Més de 250.000 rens viuen al nord del país lapó i cada any realitzen la transhumància hivernal. Els pastors els porten cap a pastures fredes i, durant aquesta migració, solen trobar-se amb diversos perills com col·lisions amb automòbils, ofegaments i atropellaments per trens.

Bany de sang de diversos quilòmetres

Notícies relacionades

El documentalista Jon Erling Utsi va ser el responsable de captar les imatges que van resultar de la catàstrofe. Erling va declarar a NRK que l'accident havia provocat un bany de sang de diversos quilòmetres i ho va descriure com “una malson per veure”.

Entre el 2013 i el 2016, més de 2.000 rens han mort a causa d'atropellaments a les vies fèrries durant les èpoques de migració. Els agricultors demanen des de fa temps a les autoritats que construeixin al voltant de les vies una zona tancada per evitar aquests incidents. Però la mesura no s'ha aplicat per falta de finançament.