Preocupació a Buenos Aires

Desaparegut un submarí argentí amb 44 tripulants a bord a l'Atlàntic

L'Armada no té contacte des de dimecres amb l'embarcació però refusa parlar d'una desgràcia

monmartinez40982887 arg05  buenos aires  argentina   17 11 2017   fotograf a sin171117203655

monmartinez40982887 arg05 buenos aires argentina 17 11 2017 fotograf a sin171117203655

1
Es llegeix en minuts
Abel Gilbert

Un submarí de l'Armada Argentina que feia exercicis de vigilància a la zona econòmica exclusiva marítima, a uns 2.500  quilòmetres al sud de la ciutat de Buenos Aires, va perdre contacte amb la base d'operacions dimecres passat i es van encendre les alarmes.

La institució naval es nega, però, a parlar de moment d'una emergència a l'oceà Atlàntic i diu que es tracta d'un "error de comunicació". Però, alhora, s'ha llançat al mar per localitzar l'ARA San Juan i apaivagar els rumors d'un incendi del submergible amb 44 tripulants a bord.

Notícies relacionades

L'últim contacte del submarí amb la base, a la ciutat de Mar del Plata, va tenir lloc quan era a prop de la ciutat de Río Gallegos. Segons el protocol, en aquell moment hauria d'haver estat a la superfície. Enrique Balbi, cap del Departament de Comunicació Institucional de l'Armada, va dir al canal Todo Noticias que l'ARA San Juan es dirigia des de la base naval d'Ushuaia, a l'extrem sud del país, a la base de pertinença a Mar del Plata i "per un camí molt obert".

No obstant, "en algun moment" es va perdre el contacte amb el submarí. Fins ara, la institució ha escombrat el 15% de l'àrea on podria ser. D'acord amb el diari 'Clarín', els Estats Units, la Gran Bretanya i Xile van oferir ajuda al Govern del president Mauricio Macri per localitzar l'ARA San Juan amb vaixells i satèl·lits. El Comando de la Força de Submarins ja ha contactat amb els familiars dels tripulants per mantenir-los informats de les operacions de localització.