IMATGES VIRALS

Acomiadada una dona per fer-li la 'peineta' a Trump

"Torna a estar al maleït camp de golf", va pensar Juli Briskman quan va passar en bicicleta al costat de la comitiva del president dels EUA

juli

juli / BRENDAN SMIALOWSKI (AFP)

2
Es llegeix en minuts

Juli Briskman no s'ho va pensar dues vegades quan, el 28 d'octubre, va passar en bicicleta pel costat de la comitiva de Donald Trump, que havia anat a jugar al seu club de golf a 40 quilòmetres de la Casa Blanca, i li va dedicar una peineta peinetaal president. El gest i la imatge, que s'ha fet viral, li ha costat a aquesta dona, mare soltera de dos nens, el seu lloc de treball en una firma constructora que treballa per al Govern i l'Exèrcit dels EUA. Un acomiadament que ha despertat una intensa onada de crítiques.

"Em va passar pel costat i em va començar a bullir la sang", ha explicat al Huffington Post aquesta votant demòcrata que viu a prop del club de golf de Trump, al costat del riu Potomac. "Vaig pensar en tots els immigrants, en els que han perdut l'assistència de l'Obamacare, a Puerto Rico, que segueix sense subministrament elèctric i em vaig dir 'torna a estar al maleït camp de golf'" i, instintivament, sense deixar de pedalejar, va elevar el dit cor cap al president.

El gest va ser captat pel fotògraf d'AFP Brendan Smialowski i la imatge s'ha viralitzat. Briskman ha contribuït a això, ja que va compartir la imatge als seus comptes de Facebook i Twitter i l'ha convertit en la seva imatge de perfil.

Notícies relacionades

Es desconeix si Trump va veure el gest en directe. Els que sí que el van veure, a posteriori, van ser els caps de Briskman a Akima LLC. Tres dies més tard li van comunicar que estava acomiadada. Com a argument, li van dir que "no podia compartir coses obscenes a les xarxes socials". "Van considerar que fer-li la peineta era obscè", ha assenyalat la dona, que ha aprofitat per recordar que "un company home a Akima va fer a les seves xarxes comentaris contra els liberals i no va ser acomiadat. ¿Això és menys obscè que fer la peineta? ¿És just?", s'ha preguntat Briskman.

Les xarxes han sortit en defensa seva, qualificant-la d'"heroïna", carregant contra Akima i defensant la llibertat d'expressió.