TERRORISME INTERNACIONAL

Trump demana la pena de mort per al terrorista de Nova York

El president nord-americà diu que li "encantaria" enviar l'uzbek Sayfullo Saipov a Guantánamo, però assegura que és un procés massa llarg

zentauroepp40774902 jlx66 nueva york  estados unidos   01 11 2017   varios miemb171102135356

zentauroepp40774902 jlx66 nueva york estados unidos 01 11 2017 varios miemb171102135356 / JUSTIN LANE

1
Es llegeix en minuts
Reuters / Washington

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha dit per Twitter que l'immigrant uzbek que va atropellar i va matar vuit persones dimarts a Nova York hauria de ser condemnat a mort i que enviar-lo a Guantánamo li "encantaria" però "estadísticament aquest procés necessita molt més temps que passar pel sistema federal".

L'autor de l'atemptat, Sayfullo Saipov, al ser interrogat per la policia ha dit que l'atemptat el va cometre després d'inspirar-se en vídeos de l'Estat Islàmic, i que el va començar a planejar fa un any. Saipov ha confessat a més que està convençut que el que va fer "ha estat ben fet".

Notícies relacionades

Trump ha revelat en un tuit que Saipov ha demanat poder penjar una bandera de l'Estat Islàmic a la seva habitació de l'hospital. "Hauria de ser condemnat a mort", ha remarcat.

Saipov afronta dos càrrecs. Un comporta la pena de mort, sempre que el Govern la sol·liciti, per la mort de les vuit persones, i el segon, per proporcionar suport material i recursos a una organització terrorista estrangera, la pena de cadena perpètua, segons ha dit el fiscal general de Manhattan, Joon Kim.