REUNIÓ A BRUSSEL·LES

Una intoxicació per gasos obliga a canviar la seu de la cimera europea

Un total de 39 treballadors de les cuines de l'edifici Europa han necessitat en l'última setmana assistència mèdica per nàusees, vòmits i picor d'ulls

undefined40521165 belgian rescue personnel arrive at the european council in b171018143610

undefined40521165 belgian rescue personnel arrive at the european council in b171018143610 / EMMANUEL DUNAND

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un total de 24 treballadors de les cuines de l'edifici Europa de Brussel·les, on dijous i divendres tindrà lloc la cimera dels líders de la Unió Europea (UE), han sigut atesos per una lleu intoxicació per gasos nocius. A causa d'aquesta inusual circumstància, la reunió dels Vint-i-vuit s'ha traslladat "per precaució" a l'antiga seu del Consell Europeu.

Divendres passat ja van necessitar assistència mèdica 15 treballadors per la mateixa causa. Aquests empleats, que treballen per a una empresa externa que gestiona el servei d'àpats, van presentar símptomes com nàusees, vòmits i picor d'ulls.

Productes de neteja

Segons Efe, fonts del Consell Europeu han suggerit que el “problema tècnic” és conseqüència d'una “mala reacció química de productes de neteja”. Per una altra banda, els responsables de l'edifici han demanat als bombers que segueixin investigant l'incident.

Notícies relacionades

El Consell Europeu ha informat en un comunicat oficial que la cimera canviarà d'ubicació i es farà "per precaució" a l'antiga seu del Consell, a 100 metres de l'edifici Europa. En principi s'havia dit el contrari, i s'havia assenyalat que l'incident només havia afectat l'organització logística del servei de subministrament d'àpats.

Després que divendres es posessin malalts els primers treballadors, es va decidir desallotjar temporalment el recinte i traslladar el personal a l'edifici del costat, el Justus Lipsius, centre operatiu del Consell Europeu, per poder netejar els conductes de ventilació.

Temes:

Unió Europea