MASSACRE ALS EUA

Matança a Las Vegas: "Hi havia sang per tot arreu"

Durant prop de 10 minuts l'assassí va estar disparant sobre els milers d'assistents a un festival de country

Matança a Las Vegas: "Hi havia sang per tot arreu"

David Becker (AFP)

1
Es llegeix en minuts
Ricardo Mir de Francia
Ricardo Mir de Francia

Periodista

ver +

Tres dies de festival sota els neons lisèrgics de l'Strip de Las Vegas, amb els millors noms del country i llicència per ballar i beure fins a les tantes a la ciutat del pecat. “La cita nocturna perfecta”, va escriure divendres la dona del nedador olímpic Michael Phelps a Instagram, on apareix abraçada al seu marit i uns amics. O “una nit per recordar”, en paraules dels Brothers Osborne, una de les bandes del cartell. Però aquest entusiasme per la vida va deixar pas al pànic, la sang i els cors trencats diumenge a la nit, quan Jason Aldean rockejava sobre l'escenari. Poc després de les deu de la nit, els seus acords van quedar emmudits per ràfegues de plom que van ressonar gairebé sense interrupció durant 10 minuts i van convertir els 22.000 espectadors del Route 91 Harvest Festival en blancs indiscriminats de l'assassí del pis 32 del 'resort' Mandalay.

Notícies relacionades

“Estàvem tots ballant i passant-ho bé quan, de sobte, vam sentir tots aquells trets”, li va dir a 'Las Vegas Sun' Candace LaRosa, una de les supervivents de la massacre. LaRosa va fugir i es va refugiar a l'hotel Tropicana i, pel camí, es va adonar de les dimensions de la tragèdia. No eren focs artificials, com molts van pensar inicialment, sinó una carnisseria deliberada i a gran escala. “Hi havia sang per tot arreu”, va explicar més tard. Aldean va trigar uns segons a fugir de l'escenari, però quan ho va fer van començar les carreres, el cos a terra i els crits de pànic.

L'horror

“Estàvem enmig del públic, a prop de l'escenari. Vam sentir un parell de trets i després va parar. De sobte, van tornar a començar i la gent va començar a caure a terra”, explicava Corine Lomas, una dona de 31 anys que es va tirar a sobre del seu germà adolescent per protegir-lo amb el seu cos. “L'estimo moltíssim, a ell li queda més vida que a mi”, va explicar a la premsa. Ivetta Saldana se les va enginyar per fugir amb una amiga i amagar-se en un dels túnels del clavegueram que flanquegen l'Strip. “Va ser un espectacle d'horror. La gent estava dreta i va començar a caure”, li va explicar al 'Review Journal', l'altre gran diari de Las Vegas.