El líder de l'Estat Islàmic reapareix en un missatge d'àudio

Al-Baghdadi anima els combatents gihadistes a resistir

mbenach36141114 files  this file image grab taken from a propaganda video re170818104351

mbenach36141114 files this file image grab taken from a propaganda video re170818104351 / STR

1
Es llegeix en minuts

El líder del grup terrorista Estat Islàmic (EI), Abu-Bakr al-Bagdadi, va reaparèixer dijous amb un missatge de veu de 47 minuts difós a través de fòrums gihadistes a internet, després que se'l donés per mort en diverses ocasions a l'Iraq i a Síria.

El líder va assegurar en el missatge que "qualsevol crisi o patiment és un regal de Déu", en referència a les derrotes sofertes recentment per l'EI tant a Síria com a l'Iraq, inclosa la pèrdua del seu feu iraquià, Mossul, al juliol.

"Només després de tallar els caps i vessar la sang, van entregar (els gihadistes) Mossul,per sobre dels seus cranis i trossos dels seus cossos, després de gairebé un any de lluita exemplar", va destacar Al-Bagdadi.

Així mateix, va animar en diverses ocasions els "soldats del califat" perquè "encenguin el foc de la guerra contra els seus enemics" de les forces governamentals sirianes recolzades pels "apòstates" de l'Iran i Rússia, i dels "ateus kurds", en referència a les Forces de Síria Democràtica, que lluiten contra l'EI al seu bastió sirià, Al-Raqqa.

Parts del califat

Al-Bagdadi va assegurar que "els soldats del Llevant (Síria) són un exemple per als seus germans al Sinaí", a Egipte, i altres zones que l'EI considera que formen part del seu "califat", una bona part del qual li ha sigut arrabassat des de la seva proclamació, el 2014.

Malgrat que la gravació no porta data, Al-Bagdadi aborda temes d'actualitat, com la crisi entre els EUA i Corea del Nord, i les tensions al voltant de la celebració del referèndum d'independència del Kurdistan iraquià, dilluns passat.

"Els EUA han perdut molt de poder (...) i veiem com Corea del Nord amenaça els EUA i el Japó, i veiem com Turquia té por de l'extensió dels kurds a les seves fronteres", assenyala l'home més buscat, nascut a l'Iraq el 1971.

Pendent de comprovar l'autenticitat

Notícies relacionades

El seu últim missatge de veu va ser difós per l'EI a internet al novembre, encara que ni llavors ni ara la seva autenticitat ha pogut ser comprovada.

Al juny, el Ministeri de Defensa de Rússia va assegurar que Al-Bagdadi havia mort al maig en un atac de l'aviació russa als afores d'Al-Raqqa.