Tres israelians i un assaltant palestí morts en un atac a Cisjordània

L'agressor ha començat a disparar a l'entrada d'un assentament

40288642 60

40288642 60 / THOMAS COEX (AFP)

2
Es llegeix en minuts

Dos guàrdies de seguretat i un policia israelians han mort en un atac perpetrat aquest dimarts a primera hora del matí per un palestí, que ha sigut abatut per les forces de seguretat, en un assentament israelià al territori ocupat de Cisjordània.

"Unitats de Policia han respost a un atac terrorista a prop de Har Adar, als afores de Jerusalem. Tres israelians han sigut assassinats i un ha sigut traslladat a l'hospital en estat greu. Al terrorista l'han abatut", ha dit en un comunicat el portaveu policial Miki Rosenfeld.

En un primer moment s'ha imposat una ordre de censura fins que la Policia ha confirmat la identitat de les víctimes: dos guàrdies de seguretat privada i un policia de frontera, el sergent Solomon, de 20 anys.

Una altra portaveu policial, Luba Samri, ha informat que l'atacant "ha arribat fins a l'accés a la colònia de Har Adar, mentre els treballadors palestins passaven els controls i entraven a l'assentament".

Trets a boca de canó

"Ha aixecat sospites i li han ordenat que s'aturés. Llavors s'ha obert la camisa, ha tret una pistola i, a curta distància, ha disparat contra els guàrdies. Els policies fronterers han respost immediatament, han disparat contra ell i l'han neutralitzat", ha indicat Samri.

El Shin Bet ha notificat que l'assaltant palestí és un resident de Beit Surik, de 37 anys i pare de quatre fills, que havia obtingut un permís de treball i no tenia antecedents de seguretat.

"Tots els matins venen centenars de treballadors palestins amb permisos de treball, la majoria de la construcció o empleats en cases, i anem a buscar-los al punt de control. Al final del dia els tornem a acompanyar fins a aquest punt", ha declarat a Efe Steve Leibovich, periodista jubilat i resident a l'assentament des de fa 15 anys.

Onada d'atacs

Un portaveu del servei d'emergències Estrella Roja de David ha assenyalat que l'incident ha tingut lloc cap a les 07.15 hora local (04.15 GMT), i ha afegit que els seus equips han atès quatre ferits "en estat greu amb ferides de bala".

Notícies relacionades

Les unitats d'aquest servei d'emergències han confirmat la mort de tres homes d'entre 20 i 30 anys i un quart ferit de bala a la part superior del cos que ha sigut evacuat al centre hospitalari de Hadasah Ein Kerem, en situació greu.

L'incident s'emmarca en una onada d'atacs palestins contra israelians que va començar l'octubre del 2015 i en què des d'aleshores han mort 271 palestins, més de dos terços al perpetrar atacs o presumptes atacs, i 50 israelians, víctimes d'aquestes agressions.