MESURA PREVENTIVA

Prop de 50.000 evacuats a Bali per l'erupció d'un volcà

L'Agung va començar a rugir el mes d'agost passat, per primera vegada des del 1963, i les autoritats han decidit aquests últims dies allunyar de la muntanya les persones que hi resideixen a prop

zentauroepp40262810 topshot   people look at mount agung in karangasem on the in170925110936

zentauroepp40262810 topshot people look at mount agung in karangasem on the in170925110936 / SONNY TUMBELAKA

1
Es llegeix en minuts
AFP / Karangasem

Prop de 50.000 persones de l'illa turística de Bali han sigut evacuades aquests últims dies abans de l'augment de l'activitat sísmica del volcà Agung, situat a 75 quilòmetres de la localitat turística de Kuta. L'Agung rugeix des del mes d'agost passat i ha sigut aquest divendres quan les autoritats indonèsies han decidit decretar el nivell d'alerta màxima.

Les persones evacuades han sigut reallotjades en centres d'acollida o en cases de familiars. "Hi ha gent que es nega a ser evacuada", ha dit un portaveu governamental. "Argumenten que el volcà encara no ha fet erupció i diuen que estan preocupats pel seu bestiar", ha afegit. Al voltant de la muntanya Agung hi ha unes 2.000 vaques.

Notícies relacionades

L'aeroport internacional de Denpasar, la capital de Bali, que acull cada any milions de turistes, segueix de moment obert, encara que les autoritats no descarten tancar-lo si la situació ho requereix. El mes de novembre del 2015, l'aeroport va tancar temporalment degut a l'erupció d'un volcà a l'illa veïna de Lombok.

Cinturó de foc

L'última erupció de l'Agung es va produir el 1963 i va provocar la mort a més d'un miler de persones. Indonèsia està situada al 'cinturó de foc' del Pacífic, on la col·lisió de plaques tectòniques sovint provoca sismes i una important activitat volcànica.