DESASTRE NATURAL

L''Irma' causa almenys deu morts a Cuba

L'huracà va afectar l'illa divendres i dissabte i segons les autoritats les persones van morir a conseqüència d'enfonsaments d'edificis encara que les fortes pluges van provocar grans inundacions

zentauroepp40057561 topshot   cubans wade through a flooded street in havana  on170911154541

zentauroepp40057561 topshot cubans wade through a flooded street in havana on170911154541 / YAMIL LAGE

1
Es llegeix en minuts
Hugo Luis Sánchez
Hugo Luis Sánchez

Periodista

ver +

Almenys deu persones han mort a Cuba a conseqüència dels efectes de l'huracà 'Irma', segons han informat fonts de l'Estat Major de la Defensa civil cubana. La majoria de les persones van morir a causa d'ensorraments d'edificis, encara que l'huracà també va provocar greus inundacions a la costa nord del país. Els morts són de les províncies de l'Havana, Matanzas, Camagüey i Ciego de Ávila, al centre i occident de l'illa.

L'huracà va escombrar durant dos dies, divendres i dissabte, la costa nord de l'illa. Abans que hi arribés l'huracà, les autoritats van evacuar 1,7 milions de persones, moltes de les quals encara continuen en albergs i cases de familiars a l'espera que el nivell de les aigües disminueixi per poder tornar a casa seva, si és que no ha desaparegut o no hi ha risc d'ensorrament.

A mesura que s'han restablert tímidament algunes comunicacions han anat sortint als mitjans estatals i les xarxes socials fotografies de la devastació que ha deixat l''Irma'.

A l'Havana la jornada va deixar algunes de les estampes més impressionants, amb el cèlebre Malecón completament cobert pel mar. L'aigua va arribar gairebé 300 metres terra endins, va inundar carrers i vivendes i va obligar les persones a desplaçar-se amb l'aigua fins a la cintura i en alguns casos nedant. En barris de l'oest com Jaimanitas i Santa Fe l'huracà va enderrocar vivendes i va deixar tones de sorra i residus.

Zona turística

Notícies relacionades

Malgrat la força del mar a l'Havana, les costes de les províncies orientals d'Holguín, Las Tunas i Camagüey; les centrals de Ciego de Ávila i Villa Clara; i les occidentals de Matanzas i Mayabeque han rebut la pitjor part del cicló. En totes ha deixat un rastre de tones de runa, vivendes i infraestructures destruïdes, arbres centenaris arrencats de soca-rel i pals de comunicacions a terra.

Però ha sigut als cais de la costa nord, una de les principals zones turístiques del país, on l''Irma' va provocar algunes de les destrosses més importants, sobretot en la infraestructura hotelera i els dos pedraplens que uneixen aquests illots amb terra ferma.