FRE A LES NOTÍCIES FALSES

Facebook descobreix 470 comptes falsos operats des de Rússia pels quals es van pagar 100.000 dòlars

La plataforma investiga el rol dels anuncis en la campanya presidencial a favor de Trump

1
Es llegeix en minuts

Facebook ha informat que 470 comptes falsos "probablement" operats des de Rússia es van gastar al voltant de 100.000 dòlars en la  contractar anuncis polítics en aquesta xarxa social en els últims dos anys.

L'empresa ha revelat aquestes dades com a part de la seva investigació interna per aclarir el rol dels anuncis en aquesta plataforma en el marc de la presumpta ingerència de Rússia en les últimes eleccions nord-americanes, en què va vèncer l'aspirant republicà a la Casa Blanca i avui president, Donald Trump.

A través d'un comunicat difós dijous, el cap de seguretat de Facebook, Alex Stamos, ha revelat que, del juny del 2015 al maig del 2017, han localitzat aproximadament 3.000 anuncis en pàgines de Facebook que violaven les seves condicions de servei. "La nostra anàlisi suggereix que aquests comptes i pàgines estaven afiliats entre si i probablement operats des de Rússia", assegura.

Stamos ha aclarit que la gran majoria d'aquests anuncis no es referien específicament a les eleccions nord-americanes o a algun dels seus candidats, però ha indicat que sí que semblaven "enfocats a ampliar missatges socials i polítics divisoris" sobre temes racials, d'immigració, accés a les armes de foc o qüestions sobre la comunitat LGBT (lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals).

Notícies relacionades

Aquest responsable de seguretat de Facebook ha assenyalat també que han compartit els detalls de les seves troballes amb les autoritats nord-americanes que investiguen el cas. "Sabem que hem d'estar vigilants per anticipar-nos a les persones que intenten fer un mal ús de la nostra plataforma. Creiem en la protecció de la integritat del discurs cívic", ha expressat Stamos.

La proliferació de notícies falses i el seu suposat impacte en el resultat dels comicis nord-americans ha portat Facebook, una de les plataformes digitals més relacionades amb aquest controvertit fenomen, a desenvolupar i aplicar en els últims mesos noves eines per filtrar les notícies falses a internet.