CORRUPCIÓ AL BRASIL

Maletes plenes de diners en un pis usat per un exministre de Temer

La policia brasilera descobreix almenys vuit grans maletes i cinc caixes amb grans feixos de bitllets en un apartament utilitzat per Geddel Vieira Lima a Salvador de Bahia

mbenach39962879 handout picture released by brazil s federal police showing 170905223815

mbenach39962879 handout picture released by brazil s federal police showing 170905223815

1
Es llegeix en minuts
Efe / Brasília

La Policia Federal brasilera ha trobat aquest dimarts maletes i caixes plenes de diners en un apartament que segons sembla va ser utilitzat per l'exministre Geddel Vieira Lima, antic col·laborador del president brasiler, Michel Temer, i que està detingut per suposada corrupció.

Els diners, encara no quantificats, eren dins d'almenys vuit grans maletes i cinc caixes, d'acord amb fotografies divulgades per la Policia Federal després d'una operació a la ciutat de Salvador, capital de l'estat de Bahia, d'on és oriünd Vieira Lima.

Les autoritats han explicat que van arribar a aquest apartament gràcies a informacions recollides durant una investigació sobre corrupció, segons les quals l'immoble era "utilitzat" habitualment per Vieira Lima, tot i que encara no és clar qui n'és el propietari.

L'exministre compleix un règim de presó domiciliària a Salvador, acusat d'intents d'obstruir l'acció de la justícia en investigacions sobre suposat desviaments de diner públic.

Desviament de recursos

Segons l'acusació, Vieira Lima va fer suposades maniobres per dificultar les investigacions d'una trama corrupta enquistada al banc públic Caixa Econòmica Federal, que segons sembla desviava recursos d'un fons d'inversió d'aquesta institució.

Notícies relacionades

Fins al novembre passat, Vieira Lima era ministre de la Secretaria de Govern en el Gabinet de Temer, però es va veure obligat a renunciar enmig de fortes pressions sorgides per sospites que hauria incorregut en el suposat delicte de tràfic d'influències.

Vieira Lima, un polític que manté amb Temer una antiga i estreta amistat, va ocupar una de les vicepresidències de la Caixa Econòmica Federal durant la gestió de l'expresidenta Dilma Rousseff i va ser ministre d'Integració Nacional entre el 2007 i el 2010, en el Govern de Luiz Inácio 'Lula' da Silva.