FENOMEN NATURAL

Florida i les illes del Carib es preparen per rebre l'amenaçant huracà 'Irma'

La tempesta avança sobre l'Atlàntic rumb al Carib

Puerto Rico i Florida han decretat l’estat d’emergència per l’huracà ’Irma’. / ATLAS VÍDEO

1
Es llegeix en minuts

El governador de Florida, Rick Scott, ha firmat aquest dimarts una ordre per declarar l'estat d'emergència als 67 comtats d'aquest estat del sud dels EUA davant l'arribada del huracà 'Irma', que va augmentar a categoria 5 mentre continua el seu desplaçament sobre l'Atlàntic rumb al Carib. Idèntica amenaça suposa per a les illes del Carib.

Amb aquesta ordre, el governador s'assegura que els governs locals tinguin temps, recursos i flexibilitat per preparar-se i no se'ls impedeixi o endarrereixi prendre les accions necessàries per mantenir les comunitats segures, indica un comunicat. "L'huracà 'Irma' és una tempesta important i potencialment mortal i Florida ha d'estar preparada", va subratllar el governador en la nota.

"Avui, després de rebre els pronòstics sobre la intensitat d'aquesta tempesta, he declarat un estat d'emergència per a cada comtat a Florida per assegurar que els governs estatals, federals i locals puguin treballar junts i assegurar-me que els recursos es dispersin a les comunitats locals mentre ens preparem per a aquesta tempesta", ha afegit.

Scott ha detallat que l'estat d'emergència permet als funcionaris de gestió d'emergències actuar amb rapidesa en el millor interès dels habitants de Floridas sense la càrrega de la burocràcia.

El governador ha exhortat tots els habitants a estar vigilants, mantenir-se alerta al clima local i seguir les notícies.

Notícies relacionades

L'huracà 'Irma', el quart de la temporada ciclònica a l'Atlàntic, va passar dijous al matí directament de tempesta tropical a huracà de categoria 2 i dimarts ha pujat a categoria 5 en l'escala d'intensitat de Saffir-Simpson, d'un màxim de 5.

'Irma' s'aproxima després que Texas s'estigui recuperant de les destrosses causades pel huracà 'Harvey',huracà 'Harvey' que va tocar terra el 25 d'agost com l'huracà més fort que ha afectat l'estat en els últims 50 anys. Un total de 47 persones han mort i més d'un milió han hagut de ser desplaçades a conseqüència de l'huracà, que ha causat inundacions en una àrea de més de 480 quilòmetres. Gairebé 200.000 llars han patit danys per les inundacions i gairebé 12.600 han quedat destruïdes en tot l'estat, segons va informar el departament estatal de Seguretat Pública.