MATANÇA SENSE RESOLDRE

Cinc anys i cap pista del crim d'una família d'origen iraquià als Alps

La fiscal espera "un fil per estirar, que algú parli"

cmontanyes20245947 chevaline170905171738

cmontanyes20245947 chevaline170905171738 / Alexis Moro

1
Es llegeix en minuts

Ja fa cinc anys que es va cometre el crim d'una família sencera als Alps francesos i no hi ha hagut cap avanç en la investigació. El 5 de setembre del 2012, a plena llum del dia, un ciclista britànic va trobar el cos sense vida d'un altre ciclista amb qui uns minuts abans s'havia trobat a la carretera. Després el britànic va trobar una nena greument ferida a terra i un vehicle amb tres persones mortes a l'interior. Era davant l'homicidi d'una família britànica d'origen iraquià a la qual van disparar a boca de canó al cap quan recorria els Alps.

La família havia arribat des del Regne Unit en una caravana a la zona de càmping de Le Solitaire du Lac, a la regió de l'Alta Savoia, al sud-est de França. El pare, identificat per la policia francesa com a Saad al-Hilli, de 50 anys, la seva dona i la seva sogra van ser trobats morts a dins del cotxe. Zainab, la filla gran, de set anys, va ser trobada viva amb un tret a l'espatlla i cops al cos. Al cap de vuit hores d'haver informat del crim, l'equip forense va entrar al cotxe a investigar i hi va trobar viva, entre els cossos, una nena de quatre anys, Zeena.

Notícies relacionades

Cinc anys després, la impotència impera entre els investigadors, en concret, en el cas de la fiscal d'Annecy, Véronique Denizot, al ser interrogada pel diari francès 'Le Figaro' sobre la matança. "Tenim el sentiment que no avancem en aquesta investigació", ha reconegut. Les indagacions continuen, de fet, no s'han tancat mai, però sense cap novetat important. Com el seu antecessor, Éric Maillaud, que va deixar el càrrec el 2016, la seva substituta també espera "un fil per estirar, una persona que comenci a parlar i aquest enigma pugui ser resolt".

La policia va assegurar des del primer moment que hi ha la possibilitat que la causa del crim tingués relació amb una disputa familiar entre germans per unes terres que van rebre dels seus ancestres a Espanya i Suïssa. No obstant, aquest possible mòbil no es va poder confirmar.

Temes:

França