INVESTIGACIÓ JUDICIAL

La justícia dels EUA descarta que Obama espiés Trump

L'actual president nord-americà va denunciar el març passat que el seu predecessor li havia punxat els telèfons de les seves oficines a Nova York en un cas que va comparar al Watergate

mbenach38171208 thm08 chicago  estados unidos  24 04 2017   el expresidente 170813115528

mbenach38171208 thm08 chicago estados unidos 24 04 2017 el expresidente 170813115528 / TANNEN MAURY

1
Es llegeix en minuts
Efe / Washington

El Departament de Justícia dels EUA no ha trobat proves que recolzin l’acusació del president Donald Trump que el seu predecessor a la Casa Blanca, Barack Obama, va ordenar una «punxada» telefònica per espiar-lo. En un escrit presentat a última hora de divendres davant la Cort del Districte de Colúmbia, a Washington, i del qual van informar ahir els mitjans nord-americans, el Departament de Justícia i l’Oficina Federal d’Investigacions (FBI) asseguren que no tenen proves que sustentin les acusacions.

Aquest escrit ha arribat en resposta a una demanda interposada a l’abril pel grup progressista American Oversight per demanar al Departament de Justícia i a l’FBI que fessin públics tots els documents relacionats amb les acusacions de Trump. Segons la demanda, a què va accedir Efe, el grup demanava que es fes públic el permís de registre i les ordres judicials que haurien d’haver-se dictat per permetre la vigilància a Trump a la seva torre de Nova York quan el magnat encara era candidat a les eleccions que va acabar guanyant el mes de novembre de l’any passat.

American Oversight va fer la seva petició d’informació a la Cort del Districte de Colúmbia a l’empara de la llei de llibertat d’informació, per la qual els ciutadans i organitzacions del país poden sol·licitar per via judicial la divulgació de documents governamentals d’interès públic.

Sense cap prova

Notícies relacionades

Trump va llançar les seves acusacions sobre el suposat espionatge ordenat per Obama a començaments de març a través de Twitter. «¡Terrible! Acabo d’assabentar-me que Obama tenia les meves línies punxades a la Torre Trump abans de la victòria. No es va trobar res. Això és ¡maccarthisme!», va dir llavors Trump, en al·lusió a la «caça de bruixes» liderada pel senador ultradretà Joseph McCarthy durant els anys 50.

L'actual mandatari va equiparar la seva denúncia a l'escàndol del Watergate que va acabar el 1974 amb la presidència de Richard Nixon. A través d'un portaveu, Obama va negar rotundament les acusacions, però Trump es va mantenir ferm i la Casa Blanca va defensar les seves declaracions sense proporcionar-ne cap prova.